Huawei Mate 30 Pro listat pe site-ul unui magazin de electronice din Europa

06.12.2019
Huawei Mate 30 Pro listat pe site-ul unui magazin de electronice din Europa

Huawei Mate 30 Pro începe cu paşi mici să îşi facă apariţia şi în afara Chinei. După ce producătorul chinez a început să îl ofere în cantităţi limitate în ţări din Asia şi a pornit un program pilot în Spania, a venit rândul Elveţiei să primească noul flagship. Magazinul Digitec, unul dintre cele mai mari magazine de electronice din Elveţia, are acum telefonul listat în oferta sa la pre-comandă, cu o dată de lansare stabilită pentru viitorul foarte apropiat.

Digitec are noul Mate 30 Pro listat la preţul de 1.100 Franci Elveţieni (echivalent cu 1.000 euro), adică chiar mai mic decât cel anunţat iniţial la prezentarea oficială din Munchen. Telefonul poate fi comandat de către clienţii din Elveţia, urmând să fie livrat începând cu data de 10 decembrie, adică ziua de marţi de săptămâna viitoare.

Pentru o lansare oficială în România sau în ţări din Uniunea Europeană, nu avem încă noi informaţii. Noi am testat deja telefonul într-o versiune din China, oferită spre testare de către Huawei pe canale oficiale. Având în vedere că telefonul este oferit pentru teste presei, se pare că există un interes pentru a aduce acest model pe piaţa locală. De altfel, la un eveniment la care am participat anterior, reprezentanţii companiei spuneau că atât publicul, cât şi câteva dintre magazinele locale sunt interesate de Mate 30 Pro, în ciuda lipsei suportului software pentru aplicaţii şi servicii Google.

Conflictul Huawei cu autorităţile americane continuă. De curând, compania a dat în judecată FCC-ul, autoritatea care se ocupă cu reglementarea echipamentelor electronice şi de telecomunicaţii din SUA, pentru blocarea accesului companiilor telecom americane la cumpărarea de echipamente prin fonduri subenţionate de stat pentru echipamentele Huawei.

De altfel, guvernul american nu pare să se grăbească să ofere o licenţă de colaborare pentru Google, lucru care ar permite telefoanelor Huawei noi să folosească sistemul de operare Android în versiunea sa completă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult