Huawei Mate 30 Pro se lansează în Europa. Unde va fi disponibil mai întâi şi cât costă telefonul fără Google

20.11.2019
Huawei Mate 30 Pro se lansează în Europa. Unde va fi disponibil mai întâi şi cât costă telefonul fără Google

Huawei Mate 30 Pro va fi lansat oficial şi în Europa, în ciuda faptului că nu vine cu serviciile Google preinstalate. Compania chineză a făcut anunţul, confirmând însă disponibilitatea limitată doar într-o singură ţară, momentan. Cu siguranţă însă, telefonul va ajunge şi pe alte pieţe în timp, însă primul val de lansare va include o singură locaţie fizică din care va putea fi cumpărat şi o singură versiune a hardware-ului.

Mate 30 Pro va fi disponibil pentru început în cantităţi limitate în Spania, în cadrul magazinului Huawei Space Store din Madrid. Acesta va fi disponibil pentru cumpărare la preţul anunţat deja în cadrul evenimentului de lansare, de 1.100 euro, într-o singură variantă: cu 8 GB memorie RAM, 256 GB spaţiu de stocare şi într-o singură opţiune de culoare: Space Silver. Există însă o ofertă specială, care poate face această „ofertă” ceva mai digerabilă.

Este vorba despre un voucher de 300 de euro, oferit tuturor celor care cumpără Mate 30 Pro, pe care îl pot folosi până pe 9 decembrie pentru a cumpăra accesorii sau alte produse Huawei din magazinul Space Store. Acest voucher ar putea fi folosit de exemplu pentru un smartwatch Huawei Watch GT2 sau o pereche de căşti Freebuds 3, o husă de protecţie, un cablu în plus de încărcare sau ce mai cumperi de obicei alături de un smartphone nou.

Încă nu am primit veşti noi de la Huawei despre o lansare oficială şi în România, însă având în vedere că au trimis deja telefonul la testare, ne aşteptăm să nu mai dureze mult până când vom vedea Mate 30 Pro în magazinele locale. Dacă nu în ofertele retailerilor şi al marilor magazine online, măcar în magazinul Huawei, unde a fost prezentat oficial şi noul Huawei Nova 5T, pe care tocmai l-am testat.

Vom reveni cu un review detaliat pentru Mate 30 Pro, şi vom încerca să ne concentrăm pe experienţa de utilizare a unui telefon fără aplicaţii Google din fabrică în România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult