Huawei Mate 30 Pro va avea un ecran foarte curbat. Nu renunţă la „notch”

15.07.2019
Huawei Mate 30 Pro va avea un ecran foarte curbat. Nu renunţă la „notch”

Până acum, informaţiile despre Huawei Mate 30 Pro au fost centrate în jurul design-ului capacului de sticlă de pe spate şi modul în care vor fi dispuse camerele foto ale telefonului. Noi fotografii „spion” prezintă însă partea din faţă a noului flagship Huawei, care pare să fie foarte diferit faţă de ceea ce am primit până în prezent. Curios este însă faptul că imaginile sugerează că acest model va păstra „notch”-ul din partea de sus a ecranului.

Noile fotografii care susţin că prezintă ecranul şi sticla de protecţie a lui Mate 30 Pro au fost postate pe Weibo şi sugerează că acesta ar putea fi telefonul cu cel mai „curbat” ecran de până acum. Marginile sale sunt curbate la un unghi foarte mare, mai mare decât ceea ce am întâlnit pe P30 Pro şi Mate 20 Pro şi chiar mai mare decât unghiul folosit de Samsung pe modelele Galaxy S şi Galaxy Note.

Ecranul pare însă să fie foarte mare, probabil cu diagonală de 6,7” (deşi până acum nu există informaţii concrete despre dimensiuni), iar în partea de sus există în continuare un notch, însă mai mic decât cel de pe Mate 20 Pro. Se pare că Huawei nu vrea să renunţe la tehnologia de recunoaştere facială 3D pe care a folosit-o anul trecut, o soluţie bazate pe lasere şi camere cu infraroşu similară cu ceea ce foloseşte Apple pentru funcţionalitatea Face ID.

Desigur, este foarte posibil ca telefonul să vină şi cu un senzor de amprentă în display, asemeni ultimelor telefoane de la Huawei, în timp ce panoul OLED va beneficia de o rezoluţie QHD+ şi refresh rate de 90 Hz, similar cu OnePlus 7 Pro.

La nivel de hardware intern ne putem aştepta la un chipset Kirin 985, 8 GB memorie RAM, acumulator de 4.200 mAh (conform zvonurilor), încărcare rapidă la 55 W, cât şi posibilitatea de încărcare wireless în sens invers la 10W, ceva ce niciun telefon de până acum nu a oferit, atât modelele Huawei, cât şi cele de la Samsung fiind limitate undeva pe la 2,5W, mai lent decât poate să încarce chiar şi un încărcător wireless tradiţional fără „fast charge”.

Huawei Mate 30 Pro, alături de Mate 30 şi Mate 30 lite sunt aşteptate în luna octombrie. Alături de acestea ar putea fi lansat şi un nou model Mate 30 Porsche Design, cât şi cel puţin o variantă 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult