Huawei Mate X întârzie pe piaţă din cauza Galaxy Fold de la Samsung

14.06.2019
Huawei Mate X întârzie pe piaţă din cauza Galaxy Fold de la Samsung

Deşi suntem de vreo două săptămâni deja în luna iunie, Huawei nu a spus nimic despre lansarea lui Huawei Mate X, primul său telefon pliabil, pe care l-a prezentat la Mobile World Congress şi pe care a promis să îl aducă pe piaţă cam în perioada din prezent. Mulţi ar spune că planurile Huawei au fost deraiate de sancţiunile SUA, însă compania spune că Galaxy Fold este motivul pentru care a decis să mute lansarea din iunie în septembrie.

Conform CNBC, un reprezentant al companiei Huawei a oferit noi detalii despre modelul pliabil Mate X. Se pare că în urma testelor publice realizate pe Galaxy Fold, care au demonstrat că ecranele pliabile sunt mult mai fragile decât cele de până acum, compania chineză a decis să amâne lansarea plănuită a telefonului său concurent, pentru a se asigura că acesta nu se va confrunta cu probleme similare.

„Nu vrem să lansăm un produs care să ne distrugă reputaţia”, spun reprezentanţii Huawei.

De asemenea, în acest timp, compania lucrează alături de operatorii telecom din lume şi cu dezvoltatorii de aplicaţii pentru a se asigura că totul va funcţiona în parametri optimi, indiferent de modul în care este telefonul folosit (pliat sau deschis).

Se pare că acest model nu va fi afectat de sancţiunile SUA, întrucât a fost licenţiat pentru utilizare a sistemului de operare Android încă de la începutul anului, când planul era ca telefonul să ajungă pe piaţă la începutul verii. Cu toate acestea, Huawei spune că imposibilitatea de a folosi Android nu va afecta foarte mult planurile companiei în cazul acestui model.

„Nu vrem să apelăm pa propriul nostru sistem de operare. Ne-am dorim cooperare cu Google în ultimii câţiva ani. Dacă suntem forţaţi să folosim propriul software, suntem pregătiţi. Putem face asta în următoarele 6-9 luni.”

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult