Huawei Mate X va fi urmat de revizia Mate Xs, în luna martie 2020

24.10.2019
Huawei Mate X va fi urmat de revizia Mate Xs, în luna martie 2020

Huawei a confirmat relansarea modelului Mate X pentru data de 15 noiembrie, deocamdată doar pentru pieţele asiatice şi cu un preţ exorbitant. Însă fanii dispuşi să plătească această sumă au deja un motiv să se răzgândească, compania anunţând o versiune superioară a telefonului ce va fi disponibilă primăvara anului viitor.

Huawei Mate Xs este versiunea mai puternică a actualului Mate X, care va înlocui chipsetul Kirin 980 cu primul chipset Huawei nativ 5G, Kirin 990. Realizat folosind procesul de fabricaţie 7nm+ EUV, noul chip elimină nevoia pentru folosirea unui modem 5G separat de chipsetul principal, reducând costul de fabricaţie şi consumul de energie al dispozitivului. Totodată, procesul de fabricaţie mai eficient deschide calea pentru noi creşteri de performanţă, obţinute prin supratactarea procesorului bazat pe nuclee Cortex A76 şi A55 la frecvenţe de 2.86GHz, respectiv 1.95GHz. Potrivit Huawei, Kirin 990 introduce şi un nucleu (NPU) mai rapid pentru accelerarea algoritmilor de procesare neurală.

Deocamdată, nu este clar dacă folosirea unei platforme hardware mai eficientă în privinţa costurilor va determina şi ajustarea în jos a preţului la vânzare. Probabil că Huawei va reevalua acest aspect în funcţie de competiţia oferită de ceilalţi producători smartphone, oferta de telefoane pliabile fiind deocamdată prea mică pentru a putea vorbi de un război al preţurilor.

Huawei Mate X va putea fi comandat începând cu data de 15 noiembrie, exclusiv din magazinele asiatice, la preţul 16999 yuan (aproximativ 2400 dolari americani + taxe vamale).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult