Lansare surpriză de la Huawei? Un nou telefon de top cu o cameră sub display ar putea fi prezentat în curând

11.10.2019
Lansare surpriză de la Huawei? Un nou telefon de top cu o cameră sub display ar putea fi prezentat în curând

Huawei Mate 30 Pro este flagship-ul producătorului chinez pentru anul 2019 şi ne aşteptam să nu mai vedem un model nou din gama high-end a companiei înainte de primăvara lui 2020. Compania a promis lansarea primului său telefon pliabil, modelul Mate X, în luna octombrie, însă acesta a fost anunţat acum mai bine de jumătate de an la MWC, deci nu era tocmai nou. Totuşi, un nou zvon sugerează că Huawei va ţine o prezentare pentru un telefon bazat pe tehnologii inovatoare săptămâna viitoare în Paris.

Jeb Su, Principal Analyst and Technology Futurist al Atherton Research, a publicat fotografia de mai jos pe contul său de Twitter, aceasta prezentând o invitaţie la un eveniment Huawei. Mesajul spune că evenimentul va avea loc pe data de 17 octombrie, în Paris, iar în cadrul acestuia va fi prezentată o nouă gamă de smartphone-uri. Conform mesajului publicat de Jeb Su, această gamă nouă va fi echipată cu un display complet, iar camera frontală ascunsă în spatele acestuia.

Tehnologia nu este tocmai nouă, întrucât Samsung a demonstrat ceva similar încă din 2018, iar Xiaomi şi Oppo au vorbit în această vară despre următoarele lor smartphone-uri cu cameră în spatele display-ului. Zvonurile spun că Samsung ar putea livra primele display-uri care permit poziţionarea camerei în spatele acestuia în 2019, fiind posibilă utilizarea tehnologiei de către Huawei în acest model.

Acesta ar putea fi primul smartphone cu ecran complet şi cameră ascunsă în spatele lui care ajunge oficial pe piaţă, deşi nu este clar dacă acest model de la Huawei va fi lansat anul acesta sau anul viitor. Conform mesajelor lui Su, această tehnologie va deveni rapid standardul în industrie.  

Acest anunţ este însă foarte curios poziţionat în timp şi spaţiu. Anunţul vine la doar câteva săptămâni după lansarea Mate 30, care a avut un impact destul de mic în urma veştii că dispozitivele nu folsoesc Google Mobile Services. Apoi, este foarte apropiată de lansarea altui tip de telefoane noi de la Huawei, cu design pliabil. Referitor la spaţiu, o lansare în Paris este o alegere ciudată, mai ales când dispozitivele noi nu vor putea rula aplicaţiile Google şi nu vor avea acces la Play Store în această regiune.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult