Huawei Nova 5T se lansează în România. Vine cu hardware-ul lui Honor 20 şi cu servicii Google preinstalate

12.11.2019
Huawei Nova 5T se lansează în România. Vine cu hardware-ul lui Honor 20 şi cu servicii Google preinstalate

Huawei a anunţat lansarea oficială a noului său smartphone Nova 5T în România, cel mai recent model al companiei care integrează şi serviciile Google Mobile Services. Acesta ajunge în magazinele autohtone alături de noile accesorii Watch GT2 şi Free Buds 3 şi este bazat pe aceeaşi platformă hardware a flagship-ului de buget Honor 20, anunţat în vara anului curent, dar care nu a ajuns oficial şi în magazinele noastre.

Pentru a putea lansa Nova 5T cu Google Mobile Services, Huawei a profitat de faptul că modelul Honor 20 avea deja licenţă acordată înainte de intrarea pe Entity List şi a lansat un nou dispozitiv sub brandul său propriu, sub alt nume şi cu mici diferenţe la nivel de design. Din punct de vedere hardware însă, telefoanele sunt aproape identice.

Vorbim despre un smartphone de medie, dar echipat cu un procesor de top, adică chipset-ul Kirin 980 care se regăseşte şi pe Mate 20 Pro, P30 Pro sau Honor View20, cu o variantă de bază cu 6 GB memorie RAM şi cu până la 128 GB spaţiu de stocare intern. Display-ul frontal de 6,26” este de tip LCD şi are o mică perforare în colţul din stânga-sus, unde este amplasată camera frontală de 32 megapixeli.

Acumulatorul de 3.750 mAh promite autonomie de durată, iar încărcarea se face la 22,5W, mai rapid decât alte dispozitive de top din piaţă. Spre diferenţă de alte dispozitive, care preferă să integreze un senzor de amprentă în display sau pe spate, Huawei Nova 5T are un senzor de amprentă integrat în butonul de power de pe laterala din dreapta.

Camera principală este însă unul dintre caracteristicile importante ale acestui model, cu un senzor principal de 48 megapixeli şi obiectiv f/1.8, un senzor ultra-wide, unul de adâncime şi în cele din urmă un senzor pentru fotografie macro de 2 megapixeli. La momentul lansării Honor 20 a fost lăudat pentru performanţa foto peste medie, iar în categoria sa de preţ, modelul Nova 5T cu siguranţă va obţine rezultate foarte bune.

Spuneam că există diferenţe de design între Honor 20 şi Huawei Nova 5T, capacele de pe spate fiind colorate în nuanţe noi: o variantă neagră, una albastră şi una mov, cea din urmă având întregul panu decorat cu logo-ul seriei de dispozitive Nova.

Huawei Nova 5T urmează să ajungă în magazinele de specialitate din România, la un preţ de pornire de sub 2.000 de lei. Reprezentanţii companiei au sugerat că acest telefon ar putea să se regăsească inclusiv în oferta de Black Friday a magazinelor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult