Huawei nu renunţă la Android, în ciuda existenţei Harmony OS

23.10.2019
Huawei nu renunţă la Android, în ciuda existenţei Harmony OS

Chiar dacă Huawei lucrează la o versiune pentru smartphone-uri a sistemului de operare proprietar Harmony OS, care cel mai probabil că va debuta în primăvara anului trecut într-o variantă de test pe seria P40, compania nu doreşte să abandoneze platforma Android. Conform Joy Tan, VP în relaţii publice al companiei, pentru a construi o alternativă reală la Android sunt necesari mulţi ani, iar pe termen scurt compania se va orienta către a construi o alternativă la Google Mobile Services.

Tan spune că sunt foarte mulţi utilizatori de Android obişnuiţi cu Google Mobile Services în Europa şi sud-estul Asiei. Astfel, o trecere la un sistem de operare complet diferit ar propune o trecere prea mare pentru mulţi, însă Huawei doreşte acum să ofere o alternativă bună pentru a înlocui serviciile Google. Deja tranziţia a început, Huawei anunţând Huawei Mobile Services odată cu lansare seriei Mate 30.

Ren Zhengfei, fondatorul companiei a declarat de curând că Huawei nu va renunţa la Android: „Nu vom înlocui Android şi vom susţine dezvoltarea în continuare”.

Desigur, această perioadă de tranziţie va fi lungă şi complicată, întrucât serviciile Huawei au acum nevoie să integreze alternative la tot ceea ce face Google. De asemenea, App Gallery nu are la fel de multe aplicaţii şi încă nu are alternative bune la toate aplicaţiile pe care un utilizator obişnuit le foloseşte în rutina zilnică. Compania a anunţat un program de finanţare al dezvoltării software cu buget de 1 miliard de dolari pentru companiile care doresc să îşi publice aplicaţiile pe magazinul său.

Desigur, Huawei cel mai probabil ar prefera ca problemele sale cu statul american să se rezolve şi să poată folosi în continuare serviciile Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult