Huawei P10 apare listat pe GFX Bench cu display QHD şi 6 GB memorie RAM

15.11.2016
Huawei P10 apare listat pe GFX Bench cu display QHD şi 6 GB memorie RAM

Huawei abia a lansat noul Mate 9, bazat pe noul chipset Kirin 960, însă deja există o listare pe GFX Bench pentru următorul model pe care compania l-ar putea lansa în 2017, probabil un prototip pentru P10. Acesta pare să fie bazat pe acelaşi chipset proprietar de generaţie nouă, memorie RAM din belşug şi un display îmbunătăţit, care ar putea marca trecerea seriei de la Full HD la QHD.

Listarea de pe GFX Bench descrie un smartphone bazat pe un chipst cu procesor octa-core la 2,3 GHz, modelul HiSilicon Hi3660, numit în termeni comerciali drept Kirin 960. Acesta vine cu un GPU ARM Mali-G71, care ar trebui să fie de două ori mai performant decât modelul precedent. Display-ul este listat cu diagonală de 5,5” (similar cu P9 Plus) şi rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), o premieră pentru seria de dispozitive P. Singurul model cu display QHD de la Huawei lansat până în prezent sub brand propriu a fost noul Mate 9 Pro/Porsche Design.

Alte caracteristici importante dezvăluite de listarea de pe GFX Bench sunt memoria RAM de 6 GB, spaţiul de stocare intern de 256 GB şi camera foto cu rezoluţie de 12 megapixeli, însă care poate să înregistreze clipuri video la rezoluţie UHD (3840 x 2160 pixeli). Curios este însă faptul că şi camera foto frontală va beneficia de filmare într-o rezoluţie apropiată de UHD (3264 x 1840), însă senzorul foto poate capta imagini de 7 megapixeli.

Detalii mai puţin cunoscute momentan despre P10 sunt cele care descriu exteriorul dispozitivului. Acesta ar putea împrumuta câteva elemente de design de la noul Mate 9, sau ar putea continua în direcţia pătrăţoasă a modelelor P8 şi P9. Întrucât acest model urmează să ajungă pe piaţă abia în primăvara anului viitor, nu este nicio surpriză că acesta va fi livrat cu sistemul de operare Android 7.0 cosmetizat cu interfaţa EMUI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult