Huawei P10 surprins în primele imagini spion

17.11.2016
Huawei P10 surprins în primele imagini spion

În urma listării noului Huawei P10 în baza de date GFXBench au apărut şi primele imagini neoficiale în care este prezentat noul smartphone. Deşi veridicitatea lor nu poate fi momentan verificată, telefonul din imagine păstrează destule elemente de design de la P9 şi aduce o serie de modificări subtile, care nu ar fi ieşite din comun pentru tranziţia de la o generaţie la alta. Întrucât telefonul este marcat cu alt branding decât cel Huawei, este însă posibil să avem de a face cu o simplă clonă chinezească.

Telefonul din imagini poartă logo-ul „Dreams” ilustrat cu imaginea unei gorile, însă din toate punctele de vedere pare să fie un urmaş al lui Huawei P10. Acesta Păstrează proporţiile şi liniile de design ale flagship-ului chinezesc din această primăvară, însă vine cu o serie de modificări importante. În primul rând, sub display a fost amplasat un senzor de amprentă oval, nu foarte diferit de cel regăsit pe seria de smartphone-uri OnePlus.

Mutarea senzorului de amprentă înseamnă că singurele caracteristici distinctive de pe spatele dispozitivului rămân cele două camere foto. Acestea sunt dispuse tot pe orizontală şi nu pe verticală, precum în cazul noului Mate 9, iar sistemul de focalizare laser şi blitz-ul dual-tone nu par să fie modificate prea mult. În locul logo-ului Leica, acest prototip foloseşte numele „Hanzo”. Nu în ultimul rând, dungile pentru antene au fost modificate. Ambele vin acum pe marginile telefonului, asemeni designului adoptat de Apple pentru seria iPhone 7.

Este greu de intuit dacă aceste fotografii descriu într-adevăr un prototip de Huawei P10 cu branding modificat pentru a nu atrage atenţia, sau dacă este vorba despre un telefon chinezesc care şi-a inspirat designul după P9, lansat în luna aprilie. Dacă într-adevăr acesta este P10, sub carcasa metalică s-ar putea ascunde un chipset Kirin 960, 4 sau 6 GB memorie RAM şi un display cu rezoluţie QHD. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult