Huawei P20 şi P20 Pro sunt cele mai de succes modele flagship ale companiei

05.07.2018
Huawei P20 şi P20 Pro sunt cele mai de succes modele flagship ale companiei

Seria de dispozitive Huawei P20 a înregistrat o creştere în preţ faţă de generaţia P10 de anul trecut, însă acest lucru nu a oprit fanii acestui brand şi clienţi noi să cumpere noile telefoane. Conform unui comunicat de presă trimis de Huawei, gama P20 a stabilit un nou record în Europa Centrală şi de Nord, reuşind să vândă peste 100.000 de unităţi în prima lună de lansare, varianta P20 Pro în special înregistrând vânzări mult mai mari decât modelul P10 Plus.

În timp ce toate dispozitivele din gama P20 se vând mai bine decât modele P10, P20 Pro a vândut de 17 ori mai multe unităţi în aceeaşi perioadă de timp faţă de P10 Plus. Unul dintre principalele motive pentru succesul acestui model este camera foto triplă realizată în parteneriat cu Leica, care stă şi acum, la câteva luni de la lansare în topul clasamentului DxOMark.

Huawei spune că şi în România modelele P20 se vând în continuare bine, însă cele mai multe vânzări ale acestor modele din regiune au fost înregistrate în Polonia, norvegia, Suedia şi Austria. În timp ce P20 Pro este disponibil în magazinele din România la un preţ de 3.899 lei, varianta cu două camere, P20 vine la 2.999 lei. Aceste preţuri sunt cu aproximativ 100 de euro mai mari decât gama de dispozitive P10/P10 Plus.

Huawei nu se opreşte însă aici. Chiar dacă P20 este cel mai de succes model flagship din istoria companiei, în ultima perioadă am tot auzit despre noi modele din gama Honor 10, echipate cu hardware similar şi construcţie premium la preţuri accesibile. Acestea nu au ajuns încă în România, însă ne aşteptăm să le vedem pe rafturi înaintea noului model de phablet Huawei Mate, care apare în general în toamnă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult