Huawei P40 Lite, anunţat oficial pentru piaţa europeană

27.02.2020
Huawei P40 Lite, anunţat oficial pentru piaţa europeană

Huawei va dezvălui întreaga serie P40 abia luna viitoare, evenimentul fiind anunţat deja pentru data de 26 martie. Între timp, compania dezvăluie versiunea Lite a seriei, în esenţă un rebrand al modelului Huawei Nova 6 SE lansat pentru piaţa chineză în luna decembrie.

Oferit la preţul de 299 euro, P40 Lite vine motorizat de chipsetul pe 7nm Huawei Kirin 810, la fel ca modelul Honor 9X Pro promis pentru luna martie cu preţul de 249 euro.

Deşi vine cu performanţe echivalente soluţiilor Snapdragon 675 şi Snapdragon 730, chipsetul Kirin 810 este totuşi inferior prin faptul că nu suportă filmare 4K, limita superioară fiind 1080p/30fps.

Huawei livrează P40 Lite cu 6GB memorie RAM, 128GB stocare internă şi ecran de 6.4” cu tehnologie LCD IPS şi rezoluţie Full HD+ . Perforat în colţul stânga-sus, ecranul adăposteşte o cameră frontală de 16MP.

La partea din spate găsim un sistem quad-camera cu senzor principal de 49MP, cameră wide-angle de 8MP, cameră macro de 2MP şi senzor ToF de 2MP. Producătorul a ales pentru camera foto un ornament de formă pătrată, cu design asemănător seriilor iPhone 11 şi Pixel 4.

Huawei P40 Lite rulează o ediţie de Android 10 personalizat cu interfaţa EMUI 10. Din păcate pachetul Google Mobile Services (GMS) nu este implementat pe acest model din pricina interdicţiilor comerciale impuse de Statele Unite, cumpărătorii europeni trebuind să se descurce cu alternativa Huawei Mobile Services şi magazinul de aplicaţii AppGallery.

Deşi este doar versiunea Lite a seriei P40, noul smartphone vine cu un acumulator de 4200 mAh şi tehnologia SuperCharge folosită cu seriile P30 Pro şi Mate 20 Pro, suportând încărcare rapidă la puteri de până la 40W folosind cablul USB-C.

Huawei P40 Lite va fi disponibil prin magazinul Huawei e-store începând cu data de 2 martie, iniţial pentru cumpărătorii din Spania. Versiunile de culoare anunţate sunt Crush Green, Sakura Pink şo Midnight Black. Pachetul cu preţ de 299 euro conţine drept cadou şi o pereche de căşti Huawei FreeBuds 3, cu design inspirat de Apple AirPods.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult