Huawei P9 Max va avea un ecran gigant, nu va dispune de sistem dual-camera

15.04.2016
Huawei P9 Max va avea un ecran gigant, nu va dispune de sistem dual-camera

Huawei abia a lansat noile modele de top din seria P9 şi deja apar zvonuri despre următoarea variantă a telefonului. Compania a anunţat săptămâna trecută modelele P9 şi P9 Plus, însă se pare că va exista şi un P9 Max, cu un display imens dar cu hardware similar. Telefonul a fost deja listat în baza de date GFXBench, deci probabil că nu va mai dura mult până când vom auzi despre el pe căi oficiale.

Listarea de pe GFXBench descrie P9 Max ca un smartphone cu display de 6,9” (deja intră în teritoriul tabletă cu funcţie de telefon). În ciuda dimensiunilor generoase, rezoluţia display-ului rămâne Full HD (1920 x 1080 pixeli). Telefonul este echipat cu un chipset proprietar Kirin 950 la 2,2 GHz, un mic downgrade faţă de Kirin 955, prezent pe modelele P9 şi P9 Plus. Alături de aceste detalii mai pot fi observate informaţii despre memoria RAM, de „numai” 3 GB, spaţiul de stocare de 32 GB şi camerele foto de 8, respectiv 16 megapixeli.

Se pare că optica realizată în parteneriat cu Leica nu va fi prezentă pe noul P9 Max, întrucât nu este menţionat sistemul dual sensor şi nici rezoluţia de 12 megapixeli nu este aceeaşi. Sistemul de operare rămâne Android 6.0, echipat cu EMUI, interfaţa proprietară Huawei. Aceasta nu este prima dată când P9 Max iese la iveală, telefonul fiind listat şi în benchmark-ul AnTuTu în urmă cu câteva săptămâni. În acel test a reuşit să atingă 73.759 puncte, sensibil mai puţin decât telefoanele de top ale momentului. Versiunea listată pe AnTuTu era diferită însă, întrucât era echipată cu 4 GB memorie RAM.

Probabil că P9 Max va fi lansat alături de versiunea mai modestă, P9 Lite, cândva după ce variantele deja anunţate, P9 şi P9 Plus vor ajunge pe piaţă în toate regiunile. Huawei a pornit deja pre-comenzile pentru modelul standard de P9, cu preţuri care pornesc de la 2.499 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult