Huawei pregăteşte telefoane cu zoom 10X, patru camere foto şi 5G pentru 2019

14.11.2018
Huawei pregăteşte telefoane cu zoom 10X, patru camere foto şi 5G pentru 2019

Planurile Huawei pentru următorul an nu sunt foarte greu de intuit, întrucât ştim deja că testează un nou  procesor cu modem 5G, care ar putea debuta pe Huawei P30 în primăvară sau pe Mate 30 în toamnă. Desigur, aceste informaţii sunt mai credibile atunci când le auzim direct de la sursă, mai ales când vin la pachet cu informaţii despre următoarele generaţii de camere ale companiei, capitolul la care telefoanele sale stau momentan cel mai bine.

Samsung a furat startul, lansând deja primul smartphone cu patru camere foto de pe piaţă, însă acest lucru nu înseamnă că Huawei îşi va abandona planurile pentru generaţiile următoare. Se pare că în viitor, smartphone-urile de top ale companiei ar putea fi livrate cu patru camere foto, sau măcar cu un zoom mult mai performant decât în prezent.

Walter Ji, preşedintele diviziei Consumer Business pentru Huawei, a declarat că utilizatorii se pot aştepta la una dintre aceste surprize, vorbind în special despre camera cu zoom, spunând că posibilitatea de a mări de cinci ori subiectul nu este de ajuns. Ideal, pentru a face o diferenţă reală, ar fi neceasar un zoom de 10x. Nu este clar dacă un zoom 10x ar înlocui camera cu zoom 3x din prezent, sau dacă va fi adăugată încă o cameră cu zoom şi mai puternic.

Inteligenţa artificială este de asemenea un subiect important pentru Huawei, iar compania speră ca în viitor să poată oferi optimizări în special pentru reducerea consumului de energie folosind AI-ul pe toată gama sa de smartphone-uri. În prezent, doar modelele de top, echipate cu chipset-uri Kirin 970 şi 980 beneficiază de capabilităţi de acest gen, întrucât sunt echipate cu nuclee NPU (neural processing unit), care rulează algoritmii local.

Mulţi producători de smartphone-uri au început în ultima perioadă să abandoneze interfeţele proprietare şi să rămână la design-ul standard al sistemului de operare Android. Huawei nu consideră că are nevoie de o interfaţă mai curată, refuzând să ia în considerare chiar şi lansarea unor modele Android One. Toate eforturile sunt concentrate către EMUI, fără de care nu ar putea beneficia de optimizările cu AI.

În cele din urmă, Walter Ji, a confirmat că Huawei pregăteşte magazine retail în toată Europa, în stilul celor de la Apple, 20 de astfel de puncte urmând a fi deschise în 2019. Anul următor este şi anul în care Huawei plănuieşte să devină brandul numărul unu de smartphone-uri din lume, următoarea sa ţintă fiind Samsung.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult