Huawei, producătorul următorului smartphone Nexus?

Huawei, producătorul următorului smartphone Nexus?

Potrivit dezvăluirii făcute de Kevin Yang, director al departamentului de cercetare pentru China în cadrul iSupli, Huawei se numără printre producătorii desemnaţi de Google pentru producerea următorului smartphone Nexus. Deşi momentan nu este confirmat oficial de părţile implicate, anunţul făcut în paginile reţelei de socializare Weibo de reprezentantul uneia dintre cele mai mari companii de analiză din lume pare credibil, fiind confirmat şi din alte surse rămase deocamdată anonime.

Huawei, producătorul următorului smartphone Nexus?

Un alt zvon circulat în paginile aceleiaşi reţele de socializare sugera existenţa unui acord între Google şi Huawei pentru producerea unui telefon Nexus, acesta fiind însă varianta mai ieftină a celor două modele Nexus pregătite pentru lansarea în cursul acestui an. În schimb, un al doilea smartphone Nexus cu dotări la nivel high-end ar urma să fie produs de LG, acesta fiind de fapt o variantă modificată de top-ului de gamă LG G4.

Momentan nu este clar ce model Huawei a ales Google pentru următorul smarpthone Nexus, însă parteneriatul are efecte benefice pentru companie, în sensul creşterii atenţiei acordate de comunitatea de dezvoltatori faţă de chipsetul Kirin, dezvoltat de Huawei pentru folosirea cu dispozitivele din propria gamă smartphone. Desigur, este posibil ca Google să opteze în schimb pentru folosirea unei alternative mai performantă, spre exemplu un chipset din seria Snapdragon de la Qualcomm.

Explicaţia pentru un parteneriat între Google şi Huawei ar putea fi statutul celei din urmă drept principal competitor pentru Xiaomi, producătorul smartphone dominant în piaţa Chineză. În timp ce un smartphone Xiaomi Nexus ar fi fost foarte popular în anumite regiuni ale lumii, experienţa acumulată de Huawei în pieţele occidentale cu modele ca Ascend Mate 7 şi Honor 6 Plus poate fi considerată un avantaj.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult