Huawei va lansa primul smartphone cu 6GB memorie RAM

04.01.2016
Huawei va lansa primul smartphone cu 6GB memorie RAM

Smartphone cu 8 nuclee de procesare şi 6 GB memorie RAM, din această primăvară. Chinezii de la Huawei pregătesc o nouă ripostă la adresa producătorilor consacraţi de telefoane inteligente, noul vârf de gamă ce va fi dezvăluit peste doar câteva ore urmând să ofere specificaţii de top la un preţ competitiv.

Potrivit zvonurilor lansate de surse apropiate companiei, Huawei P9 va avea debutul în luna martie a acestui an, însă anunţul oficial va fi făcut în cadrul unui eveniment de presă programat pentru ziua de 5 ianuarie.

Deşi incompletă, lista preliminară cu specificaţii menţionează folosirea unei configuraţii motorizată de puternicul Kirin 950, un chipset proiectat chiar de Huawei, echipat cu CPU octa-core la 2.4GHz şi GPU ARM Mali T880, capabil să ofere un nivel performanţă comparabil soluţiei Snapdragon 820 pregătită de Qualcomm. În afară de cei 6GB memorie RAM, printre dotări se mai numără şi o cameră foto în configuraţie dual-camera, promiţând rezultate deosebite în ce priveşte calitatea instantaneelor oferite.

Huawei va lansa primul smartphone cu 6GB memorie RAM

Nelipsit pe aproape orice smartphone de generaţie recentă, senzorul de amprente va fi prezent şi la Huawei P9. Cu diagonală 5.2˝, ecranul cu rezoluţie Full HD ar trebui să ofere un nivel de claritate suficient pentru a mulţumii chiar şi utilizatorii mai exigenţi, păstrând totodată consumul de energie la un nivel care să nu pericliteze autonomia bateriei.

Din fericire, pentru detalii complete mai avem de aşteptat foarte puţin timp, Huawei urmând să prezinte noul său vârf de gamă chiar înainte de startul expoziţiei CES 2016, programată să aibă loc în perioada 6 – 9 ianuarie în oraşul american Las Vegas.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult