Iată cum arată hardware-ul lui Nokia 808 PureView

07.05.2012
Iată cum arată hardware-ul lui Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView ne-a surprins cu pozele de foarte bună calitate, obţinute cu ajutorul camerei foto de 41 MP, ascunsă într-o carcasă puţin cam groasă pentru un smartphone modern.

Nokia 808 PureView - văzut din lateral

Acum avem ocazia să vedem exact ce se ascunde sub carcasa lui Nokia 808 PureView, încercând să înţelegem de ce noul smartphone este atât de voluminos.

Nokia 808 PureView - camera foto cu lentile Carl Zeiss

Aşa cum puteam deduce şi din lista cu specificaţii, hardware-ul lui 808 PureView este unul destul de banal, până ajungem la modulul camerei foto cu lentile Carl Zeiss – atât de voluminoasă încât inginerii Nokia au recurs la decuparea plăcii electronice a telefonului, pentru a-i face loc imediat sub ecranul de 4 inch.

Nokia 808 PureView - placa de bază

Fără îndoială, folosirea unui sistem de lentile atât de gros este mai mult decât un compromis făcut pentru acomodarea senzorului de 41 MP, Nokia preferând această soluţie pentru a garanta poze lipsite de defectele specifice camerelor foto ultra-compacte, instalate de obicei pe telefoane mobile.

Nokia 808 PureView

Ansamblul optic cu distanţă focală mare permite obţinerea unor poze clare, cu paletă bogată de culori, în care se regăsesc efecte fotografice întâlnite de obicei doar la camerele foto profesionale, cum este efectul depth-of-field, vizibil în pozele obţinute de aproape.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult