iFixit: Huawei P30 Pro este greu de reparat, dar nu imposibil

18.04.2019
iFixit: Huawei P30 Pro este greu de reparat, dar nu imposibil

În ciuda faptului că Huawei P30 Pro era în mare parte cantitate cunoscută încă de dinainte de lansare, noul flagship al producătorului chinez a reuşit să surprindă pe toată lumea, în special datorită performanţei foto. Desigur, fiind vorba despre un telefon realizat aproape în totalitate din sticlă, există posibilitatea ca un accident să ducă la necesitatea de a-l repara, iar iFixit a dezasamblat acest model pentru a vedea dacă utilizatorii obişnuiţi ar putea sau nu să îl repare acasă.

Pe lângă faptul că putem vedea ce se regăseşte la interiorul lui Huawei P30 Pro, inclusiv noul modul de cameră telescopică, avem acum informaţii despre cum se dezasamblează majoritatea componentelor şi care pot fi cu uşurinţă schimbate şi care nu. De exemplu, dezasamblarea implică folosirea de aer cald pentru dezlipirea capacului de pe spate, lucru care anulează complet rezistenţa la apă a telefonului. Apoi, majoritatea componentelor sunt individuale, însă difuzorul pentru apeluri este conectat şi de alte componente, deci această reparaţie ar putea fi mai scumpă decât la alte telefoane.

Desigur, există şi câteva lucruri pozitive. De exemplu, acumulatorul poate fi relativ uşor de schimbat, singurul inconvenient fiind faptul că acesta este lipit de carcasă cu un adeziv. Un alt avantaj ar fi faptul că Huawei foloseşte un singur tip de şuruburi în construcţia telefonului, o şurubelniţă cu cap Philips fiind de ajuns pentru a demonta toate componentele. În comparaţie, Apple foloseşte şi o serie de şuruburi „pentalobe”, ale căror şurubelniţe nu sunt atât de populare, pe care Huawei le „împrumutase” în urmă cu câţiva ani.

Din păcate, cea mai grea reparaţie este cea a ecranului, întrucât este ncesară dezmembrarea completă a componentelor pentru a ajunge la acesta. Ecranul este de asemenea fixat cu adeziv, făcând dezasamblarea lui riscantă. Schimbarea lui este posibilă, însă nu este tocmai recomandată fără a avea cunoştinţele necesare.

iFixit oferă pentru Huawei P30 Pro nota 4 din 10 pentru reparaţii complicate, dar posibile. Probabil că nu este totuşi o idee bună să dezmembraţi propriul telefon de 1.000 de euro atât timp cât aveţi garanţie şi service-uri oficiale locale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult