iPhone 11 ar putea veni cu propria alternativă la tehnologia Live Focus dezvoltată de Samsung

Autor: Aurelian Mihai 29.08.2019
iPhone 11 ar putea veni cu propria alternativă la tehnologia Live Focus dezvoltată de Samsung

Rămas puţin în urmă cu tehnologia, Apple pare că va lua o lecţie de la rivalul Samsung, echipând iPhone 11 cu un nou mod de captură ce permite editarea fără pierderi de calitate a clipurilor deja obţinute.

Inovaţia se bazează pe o tehnologie existentă, care permite includerea de informaţii separate în clipurile video create folosind codecul HEVC, folosind aşa numitele alpha channels. Mai departe, aplicaţiile pentru editare foto/video pot folosi fluxul video alternativ pentru a modifica aspectul imaginii originale, aşa cum este privită de spectator.

Spre exemplu, poate fi ajustată focalizarea imaginii pentru a evidenţia obiectele aflate în prim-plan, sau din contră, pentru a adăuga mai multe detalii în imagine decât erau vizibile iniţial. Alternativ, pot fi operate modificări de amploare, înlocuind cu totul fundalul imaginii cu o scenă la alegere, rezultând clipuri video şi poze tip portret cu adevărat spectaculoase.

Toate acestea vor părea familiare fanilor Samsung, funcţii similare existând deja pe telefoanele Galaxy Note 10 şi Galaxy A80. Însă pentru Apple, iPhone 11 ar putea servi ocazia perfectă pentru a contra a contra inovaţiile prezentate deja de Samsung, dezvăluind o interpretare chiar mai bună a acestor funcţii.

 

Tags: