iPhone 11: primele teste în AnTuTu! Sunt foarte performante, dar vin cu mai puţină memorie RAM decât ne aşteptam

13.09.2019
iPhone 11: primele teste în AnTuTu! Sunt foarte performante, dar vin cu mai puţină  memorie RAM decât ne aşteptam

iPhone 11 au fost prezentate drept cele mai puternice telefoane de pe piaţă în cadrul prezentării oficiale de marţi seară şi conform testului GeekBench din urmă cu câteva zile, această declaraţie pare să fie confirmată. Totuşi, diverse teste pot dezvălui diverse limitări, iar noile teste din AnTuTu confirmă atât faptul că deja există pe piaţă telefoane care pot atinge scoruri mai înalte, dar şi configuraţia hardware finală. Se pare că diferenţele dintre iPhone 11 şi iPhone 11 Pro este mai mică decât ne aşteptam.

AnTuTu a publicat primele scoruri atinse de modelele din seriea iPhone 11 folosind aplicaţia sa de test. Acestea sunt într-adevăr plasate în topul celor mai înalte telefoane de pe piaţă, depăşind toate dispozitivele „mainstream”, însă în continuare anumite telefoane de gaming lansate recent ating scoruri „puţin” mai mari. Chipset-ul Apple A13 Bionic este foarte capabil atunci când vine vorba despre putere de procesare brută, dar şi grafică 3D, însă cel mai probabil este ţinut în spate de un sistem de răcire limitat.

Modelul iPhone 12,1, adică iPhone 11 în varianta de bază, echipat cu 4 GB memorie RAM şi 256 GB stocare a atins scorul de 456.655 puncte în AnTuTu, mai mult decât scorul agregat pentru dispozitive precum OnePlus 7 Pro, Red Magic 3 şi alte telefoane de top. Acesta este însă depăşit de ROG Phone 2 şi Black Shark 2 Pro de la Xiaomi, care ating scoruri de 469.000 puncte.

Următorul model, iPhone 12,3, adică iPhone 11 Pro în varianta standard, pare să fie echipat tot cu 4 GB RAM şi atinge un scor puţin mai mic chiar, de 455.452 puncte. În cele din urmă iPhone 11 Pro Max, listat drept „iPhone 12,5”, a fost singurul care a atins scorul de 462.098 puncte. Şi acesta, chiar şi în varianta de top cu 512 GB stocare, tot 4 GB memorie RAM integrează.

Zvonurile vorbeau despre o diferenţă de memorie între iPhone 11 şi iPhone 11 Pro, multe dintre leak-uri sugerând module de 6 GB pe variantele Pro. Se pare însă că Apple nu a upgradat memoria RAM faţă de modelele de anul trecut, iPhone XS şi XS Max fiind livrate tot cu 4 GB. iPhone 11 faţă de XR primeşte un upgrade de 33% la capitolul RAM, modelul precedent fiind lansat cu 3 GB, asemeni iPhone X din 2017.

Faţă de modelele XS de anul trecut, noile iPhone-uri livrează o performanţă îmbunătăţită cu 28%, o performanţă impresionantă de la an la an, mai ales când luăm în considerare faptul că arhitectura este tot pe 7nm, chiar dacă a fost folosit un proces de fabricaţie puţin mai modern (EUV). De asemenea, consumul de energie a fost redus, noile telefoane folosind arhitectura îmbunătăţită şi acumulatori mai mari pentru a livra autonomie semnificativ maibună, spune Apple.

În continuare însă, chipset-ul A12X de anul trecut, folosit pentru a construi tabletele iPad Pro, este mai puternic. Acest lucru s-ar putea schimba în curând, întrucât Apple ar putea pregăti un nou eveniment de lansare în următoarele câteva săptămâni, în care să actualizeze hardware-ul de pe această serie. O variantă A13X Bionic ar putea fi mai puternică chiar şi decât procesoarele de pe laptop-urile MacBook Pro din prezent, A12X apropiindu-se deja foarte mult de scoruri similare în testele de performanţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult