iPhone 5S, lider în topul vânzărilor la nivel global

iPhone 5S, lider în topul vânzărilor la nivel global

Potrivit unui raport ABI Research, piaţa smartphone continuă să fie dominată de Apple şi Samsung, cei doi giganţi fiind lideri în top 20 cele mai bine vândute dispozitive în intervalul Q1 2014.

Cu ofertă de produse mai restrânsă dar foarte clar definită, Apple şi-a adjudecat locul întâi cu telefonul iPhone 5S în versiunea cu 16GB memorie internă, respectiv modelul iPhone 4S cu 8GB memorie plasat pe locul 5. În schimb, cu Galaxy S5 încă nelansat Samsung a ocupat locul 2 în clasament cu modelul Galaxy S4 (varianta cu 16GB memorie), respectiv ediţia Galaxy S4 LTE pe locul 4. Surprinzător, locul 3 în topul vânzărilor este atribuit predecesorului Galaxy S3 în variantă cu 16GB memorie internă, arătând cât de longeviv şi profitabil a fost acest model pentru Samsung. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre modelul iPhone 4S de pe locul 5, lansat în anul 2011.

iPhone 5S, lider în topul vânzărilor la nivel global

Restul poziţiilor sunt împărţite între Sony, LG şi Xiaomi, cel din urmă intrând pentru prima dată în top 20 cu modelul Redmi, un smartphone cu raport foarte bun calitate/preţ vândut acum şi în afara Chinei la preţul de 130 dolari.

Pentru viitor, ABI Research estimează că Huawei şi HTC vor reintra în top 20 ajutaţi de noile top-uri de gamă One M8 şi Ascend P7, lansate în intervalul Q2 2014.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult