iPhone 5S şi varianta mai ieftină iPhone 5C, lansate împreună luna viitoare

iPhone 5S şi varianta mai ieftină iPhone 5C, lansate împreună luna viitoare

Apple pregăteşte lansarea simultană a două modele iPhone, primul fiind succesorul actualului telefon iPhone 5, oferit în carcasă metalică şi echipat cu o cameră foto performantă prevăzută cu blitz dual-LED. Poate şi mai interesant pentru fani ar putea fi modelul iPhone 5C, varianta de buget a telefonului iPhone.

iPhone 5S şi varianta mai ieftină iPhone 5C, lansate împreună luna viitoare

Potrivit unei surse citată de publicaţia Wall Street Journal, Apple a cerut partenerului Foxconn să grăbească asamblarea ambelor variante iPhone, în pregătire pentru evenimentul de lansare programat pentru data de 10 septembrie. Mişcarea de a lansa două modele iPhone în acelaşi timp anunţă o schimbare de strategie pentru Apple, gândită să redea companiei forţa necesară pentru a fi din nou competitivă într-o piaţă smartphone din ce în ce mai dinamică.

Chiar şi cu două modele iPhone lansate simultan, aprovizionarea stocurilor din magazine nu ar trebui să pună probleme, ţinând cont de activitatea recentă a furnizorilor Apple, care au demarat producţia de masă pentru subansamble încă din luna iunie.

Între timp, coreenii de la Samsung par hotărâţi să împingă într-un con de umbră evenimentul pregătit de Apple, programând două lansări importante de produs pentru data de 4 septembrie. Chiar dacă încă nu putem spune cu certitudine despre ce produse este vorba, principalii candidaţi în sunt modelul smartphone Galaxy Note III şi un gadget surpriză de forma unui ceas de mână, numit Galaxy Gear.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult