iPhone 7 a fost testat cu Geekbench. Vine cu procesor puternic şi 2 GB memorie RAM

iPhone 7 a fost testat cu Geekbench. Vine cu procesor puternic şi 2 GB memorie RAM
La doar două zile distanţă de anunţul oficial al iPhone 7, telefonul a apărut pentru prima dată listat în baza de date Geekbench, unul dintre testele cele mai populare de performanţă. Păstrând tradiţia, Apple continuă dezvoltarea de procesoare foarte puternice pentru smartphone-uri, scorul listat fiind peste cel al dispozitivelor echipate cu Snapdragon 820 sau Exynos 8890 de la Samsung, însă doar în anumite situaţii.
 
 
Listarea de pe Geekbench prezintă un scor de 3379 de puncte în testele single-core şi 5495 de puncte în testele multi-core. În comparaţie, un Snapdragon 820 de la Qualcomm atinge în jur de 1900 de puncte pentru primul test şi 5500 pentru cel de-al doilea, în timp ce Exynos 8890 atinge 2060, respectiv 6100 de puncte. Este evident faptul că Apple a dorit să realizeze un procesor foarte rapid în aplicaţii care folosesc un singur nucleu, oferind doar paritate pentru aplicaţiile multi-core.

Desigur, comparaţia punctelor obţinute nu spune toată povestea. Aplicaţiile pentru iOS sunt în general realizate pentru a beneficia de un singur nucleu, întrucât trebuie să ofere compatibilitate cu generaţii mai vechi de iPhone , care beneficiază doar de procesoare single-core. Odată cu această listare, putem vedea şi o listă încă neconfirmată de specificaţii tehnice, care confirmă anumite zvonuri şi infirmă altele.

 
 
Dispozitivul este listat ca „iPhone 9,3”, ceea ce sugerează că este vorba despre modelul iPhone 7 Plus, dacă raportăm cifrele din denumire la generaţiile precedente. Acesta este echipat cu un procesor Apple A10 cu două nuclee şi 2 GB memorie RAM, în ciuda faptului că se zvonea că noul telefon va integra 3 GB de memorie. De asemenea, este posibil ca iPhone 7 să se lanseze direct cu iOS 10.1 şi nu cu 10.0. Motivul din spatele acestei decizii ar putea fi feedback-ul primit pentru versiunea 10.0 în versiune beta, care a fost disponibilă pentru testare în cea de-a doua jumătate a verii. 
 
Vom afla cu siguranţă detalii complete despre generaţia de smartphone-uri iPhone 7 miercuri seară, când Apple va ţine o conferinţă de presă în care va dezvălui noile sale telefoane.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult