iPhone 7, neacoperit de garanţie în cazul daunelor produse de lichide

08.09.2016
iPhone 7, neacoperit de garanţie în cazul daunelor produse de lichide

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus sunt rezistente la stropire, apă şi praf, fiind testate de Apple şi certificate conform standardului IP67. Cu acestea, Apple nu va acorda garanţie utilizatorilor care reuşesc să dovedească contrariul, returnând telefonul iPhone 7 după ce acesta a fost defectat în urma contactului cu diverse lichide.

Lăsat fără conector pentru căşti, iPhone 7 este mai puţin vulnerabil la pătrunderea de lichide decât modelul anterior, însă laudele Apple privind rezistenţa ca apă nu trebuie luate de bune, afirmaţiile nefiind acoperite şi de termenii condiţiilor de acordare a garanţiei.

Potrivit companiei, telefoanele iPhone 7 au fost testate în condiţii „de laborator” pentru rezistenţă la stropire, apă şi praf. Caracteristicile observate nu sunt însă permanente şi se pot pierde ca rezultat al uzurii ce apare în condiţii de utilizare normală. Apple atenţionează viitorii utilizatori să nu încarce bateria telefonului iPhone 7 atunci când acesta este ud şi să consulte instrucţiunile pentru curăţare şi uscare furnizate în ghidul de utilizator, menţionând la final că „daunele produse de lichide nu sunt acoperite de garanţie”.

Continuând şirul completărilor la adresa noului iPhone 7, Apple precizează şi că versiunea Jet Black a telefonului mobil, obţinută printr-un „proces de anodizare în nouă paşi” urmat de şlefuire pentru obţinerea unui finisaj negru-lucios este vulnerabilă la apariţia de micro-abraziuni în condiţii de utilizare normală. Altfel spus, varianta iPhone 7 de culoare Jet Black se zgârie mai uşor decât cele fără carcasă lucioasă. Acest aspect, fiind considerat parte din uzura normală a produsului, nu este acoperit de garanţie.

În mod ironic, opţiunea Jet Black este rezervată doar versiunilor iPhone 7 din gama superioară, mai scumpe decât modelul cu dotări de bază.

Pentru a evita acest inconvenient, Apple recomandă utilizatorilor de telefoane iPhone 7 să achiziţioneze carcase de protecţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult