iPhone 7S ar putea integra încărcare wireless de la distanţă

29.01.2016
iPhone 7S ar putea integra încărcare wireless de la distanţă

Încărcarea wireless prin diverse standarde este deja disponibilă în câteva dintre smartphone-urile de top din ultimii câţiva ani, însă Apple, una dintre cele mai proeminente companii producătoare de dispozitive mobile, nu a implementat ceva asemănător în produsele sale. Se pare că  2017 ar putea fi anul în care şi utilizatorii de iPhone vor putea renunţa la cabluri, cele mai recente informaţii sugerând că iPhone 7 va fi primul produs cu astfel de capabilităţi.

Conform Bloomberg, compania produsă de Tim Cook lucrează de zor la dezvoltarea unei tehnologii de încărcare wireless diferită faţă de ceea ce există deja pe piaţă. Este vorba despre posibilitatea de încărcare a dispozitivelor de la distanţă, fără a folosi o suprafaţă de încărcare. Această tehnologie ar urma să fie integrată în următoarele iPhone-uri şi tablete iPad, însă Apple nu a reuşit încă să treacă peste toate limitările care vin odată cu aceste ambiţii.

Tehnologia care ar face acest lucru posibil ar trebui să fie bazată pe unde radio, iar eficienţa de încărcare în acest mod nu este tocmai elegantă. În primul rând, este nevoie de o staţie de dimensiuni considerabile care să transmită curentul electric, ceva ce nu se împacă cu designul minimalist al produselor companiei. În al doilea rând, eficienţa de alimentare scade odată cu creşterea distanţei dintre dispozitiv şi staţia de încărcare. Ultima problemă este legată de modul de captare al undelor radio de către telefon, componentă care de asemenea ar putea fi prea mare pentru a fi implementată într-un design subţire precum cel al iPhone-urilor din ultimii ani.

Se pare că această tehologie a fost în dezvoltare în laboratoarele Apple de câţiva ani deja, iar 2017 ar putea fi anul în care vedem rezultatele în libertate. Desigur, chiar dacă sursa acestor zvonuri este o publicaţie respectabilă, aceste informaţii nu sunt confirmate în mod oficial, şi chiar dacă se dovedesc a fi adevărate planurile companiei se pot schimba în orice moment. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult