iPhone XI: noi zvonuri sugerează display-uri cu notch mai mic, sticlă texturată pe spate şi USB Type-C

11.02.2019
iPhone XI: noi zvonuri sugerează display-uri cu notch mai mic, sticlă texturată pe spate şi USB Type-C

Chiar dacă anul 2019 abia a început, iar noile iPhone-uri urmează să fie lansate abia în toamnă, avem o idee destul de clară despre planurile Apple pentru următoarea generaţie de smartphone-uri. Rapoarte multiple sugerează că vom avea de a face din nou cu o serie de telefoane compusă din trei modele noi, în timp ce preţurile vor rămâne în mare parte neschimbate. Această veste din urmă este cumva dezamăgitoare, având în vedere vânzările scăzute ale modelelor XS şi XR de anul trecut.

Conform Droid Shout, care citează surse din industrie, Apple urmează să lanseze trei modele de smartphone-uri, care ar putea adopta design-uri uşor diferite faţă de cele de anul trecut. În primul rând, un succesor al lui iPhone XR ar putea rămâne în mare parte neschimbat pe partea din faţă, oferind în continuare un display LCD cu notch pronunţat în partea de sus. Acest model ar putea fi însă echipat cu un sistem dual-camera pe partea din spate şi ar putea primi o nouă variantă de culoare: verde. Noua nuanţă va înlocui probabil una dintre cele deja existente, probabil cea mai puţin populară din generaţia XR.

Variantele noi care vor înlocui iPhone XS şi XS Max în ofertă vor fi în schimb echipate cu display-uri noi, cu notch mai mic, lucru datorat cel mai probabil îmbuntătăţirii tehnologiei TrueDepth pentru recunoaştere facială, care poate fi acum integrată într-un modul mai compact. Camera foto va fi de asemenea schimbată, conform acestor noi informaţii, fiind ales un modul cu trei camere. Este posibil ca această cameră îmbunătăţită să fie dedicată doar modelului „Max”.

Alte informaţii interesante despre generaţia iPhone XI (11) dezvăluie alegerea unui nou panou de sticlă pentru partea din spate, care ar putea fi texturat la atingere, ajutând la prinderea telefonului în mână şi la evitarea zgârieturilor (probabil e vorba despre ceva similar cu ce am văzut pe Huawei Mate 20 Pro anul trecut). Nu în ultimul rând, tranziţia de la port-ul Lightning la USB Type-C este o posibilitate, deşi zvonurile vorbesc despre prototipuri în producţie cu ambele mufe. Nu este clar dacă Apple va adopta port-ul Type-C anul acesta, sau abia în 2020.

Generaţia iPhone XI este aşteptată pentru lansare în septembrie 2019, iar preţurile ar putea rămâne la acelaşi nivel: 750 dolari pentru înlocuitorul lui iPhone XR, 999 dolari pentru iPhone XI şi 1.099 dolari pentru iPhone XI Max. Desigur, toate aceste informaţii şi planuri ale companiei ar putea să se schimbe pe parcurs, lansarea fiind la jumătate de an distanţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult