Japan Display a anunţat două ecrane Quad HD pentru telefoanele mobile

28.10.2013
Japan Display a anunţat două ecrane Quad HD pentru telefoanele mobile

Japan Display a anunţat în cursul săptămânii trecute că a pus la punct primul ecran cu rezoluţie 4K pentru tablete, însă noutăţile din direcţia companiei fondată de Innovation Network Corporation of Japan, Sony, Toshiba şi Hitachi nu se opresc aici, aceştia anunţând două ecran cu rezoluţie Quad HD pentru telefoanele mobile.

Cele două ecrane anunţate de Japan Display au diagonale de 5,4 şi 6,2”, ambele oferind aceeaşi rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli. Densitatea de 473 ppi a modelului mai mare este doar cu puţin mai ridicată decât cea a ecranelor Full HD de 4,7”, cum găsim de pildă pe modelul HTC One, şi este un produs demn de urmărit de către amatorii de telefoane-gigant. Modelul de 5,4” este destinat însă telefoanelor ceva mai apropiate de gusturile pieţei de astăzi, iar acesta oferind o densitate respectabilă de 543 ppi.

Ambele ecrane au margini de 1 milimetru, sunt fabricate într-un proces tehnologic LTPS (low temperature poly silicon) şi oferă unghiuri de vizualizare de 160 de grade. Acestea diferă prin grosime şi contrast, modelul de 5,4” având 1,12 mm şi o rată a contrastului de 1500:1, în timp ce modelul mai mare are 1,65 milimetri şi un contrast de 1000:1.

Trebuie menţionat că densitatea modelului ecranului de 5,4” nu este cea mai mare atinsă până acum, Qualcomm anunţând acum ceva vreme un ecran cu o rezoluţie identică, dar o diagonală de numai 5,1”. Ecranul Qualcomm foloseşte însă un panou Mirasol şi nu este încă gata pentru producţia de masă,  cel mai apropiat rival rămânând astfel modelul IPS anunţat de LG, care are o diagonală puţin mai ridicată, de 5,5”. Atât în cazul modelelor de faţă cât şi în cazul ecranului LG, nu este prea clar când le vom vedea implementate în nişte produse finite. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News