Kodak Ektra, smartphone-ul dedicat fanilor fotografiei pe mobil, este disponibil în Europa

13.12.2016
Kodak Ektra, smartphone-ul dedicat fanilor fotografiei pe mobil, este disponibil în Europa

Kodak a anunţat lunile trecute noul său smartphone Ektra, un dispozitiv mid-range dedicat fotografiei. Acesta ajunge în sfârşit pe piaţă în Europa şi promite să fie mai mult o cameră foto cu funcţii de telefon mobil decât un telefon cu funcţii foto avansate. Motivul este destul de simplu, întrucât Ektra are un design neobişnuit, un obiectiv voluminos şi un grip fizic pentru o mai bună stabilizare a cadrelor.

Ektra de la Kodak va ajunge în magazinele europene la preţul de 499 euro, comparabil cu dispozitivele din gama mid-range premium a producătorilor de smartphone consacraţi. Din fericire, la capitolul fotografie, telefonul ar trebui să ofere performanţă peste medie, având în vedere că este echipat cu un senzor Sony IMX230 de 21 megapixeli şi obiectiv cu diafragmă f/2.0. Ektra poate filma chiar şi în rezoluţie 4K, beneficiază de mod foto HDR şi setări complet manuale pentru fotografiere şi filmare, cu opţiuni de configurare comparabile cu cele ale unei camere foto obişnuite. Pe laterale a fost integrat chiar şi un buton de declanşare cu două trepte, pentru focalizare înainte de captura imaginii.

Restul de specificaţii tehnice nu sunt tocmai uimitoare pentru această categorie de preţ. Vorbim despre un display Full HD de 5”, un chipset MediaTek Helio X20, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 3.000 mAh. Camera foto frontală este ceva mai performantă decât ne-am obişnuit să vedem pe dispozitivele de pe piaţă, oferind senzor de 13 megapixeli şi obiectiv f/2.2, însă cu siguranţă nu aceasta este funcţia pe care Kodak s-a concentrat atunci când a realizat acest dispozitiv.

Telefonul este deja disponibil pentru comandă pe magazinul Kodak din Europa şi la diverşi parteneri de pe continent, însă momentan nu este disponibil în alte regiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult