La mulţi ani SMS-ului! A împlinit 20 de ani!

03.12.2012
La mulţi ani SMS-ului! A împlinit 20 de ani!

Se pare că primul SMS, prescurtare de la Short Messaging Service, a fos trimis pe 3 decembrie 1992. Serviciul a fost implementat ca o modalitate rapidă de comunicare internă între angajaţii Vodafone. Primul SMS a fost trimis de Neil Papworth, inginer de test de la Sema Group, către prietenul său Richard Jarvis, angajat Vodafone. Mesajul era „Merry Christmas” şi a fost trimis de pe un PC către un telefon mobil. A durat ceva timp până când serviciul a devenit disponibil pentru public.

Primul SMS a fost transmis între un PC şi un telefon

În 1995, utilizatorii trimiteau în medie 0,4 SMS-uri pe lună. Cei drept, la acea vreme, numărul abonaţilor era foarte redus. Din păcate, operatorii au fost de vină pentru creşterea greoaie în popularitate a serviciului, ei introducând târziu planuri tarifare pentru el. La sfârşitul anului 2000, numărul mediu de SMS-uri pe care le trimitea un abonat pe lună ajunsese la 35.

După 20 ani de la introducere, SMS-ul este considerat un serviciu cu potenţial de creştere. El a fost însă afectat în ultimii ani de aplicaţiile de mesagerie instantanee rulate pe smartphone-uri. În România, SMS-ul este încă foarte popular, dar din ce în ce mai mulţi abonaţi tineri folosesc Yahoo Messenger, eBuddy şi WhatsUpp. La final, urăm încă o dată La mulţi ani! SMS-ului. Nu ştiu ce ne faceam fără el!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News