Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro au fost listate pe site-ul unui magazin din România. Cât costă şi când se livrează

07.10.2019
Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro au fost listate pe site-ul unui magazin din România. Cât costă şi când se livrează

Seria de dispozitive Huawei Mate 30 a fost momentan lansată doar în China şi urmează să ajungă în mod oficial în magazinele din Malaezia, însă primele modele listate într-un magazin din Europa par să fie în… România. Un magazin local, cunoscut pentru importul pe căi neoficiale ale smartphone-urilor, promite că va livra începând cu săptămâna în curs modelele Huawei Mate 30 şi Huawei Mate 30 Pro, fiind astfel probabil primele modele de Mate 30 disponibile în Europa.

Huawei Mate 30 – configuraţii

Pe site-ul Quick Mobile au fost listate modelele Mate 30 şi Mate 30 Pro, fiecare în câte două configuraţii hardware, alături de câte două opţiuni de culoare pentru carcasă la fiecare. Sunt listate variante de Huawei Mate 30 în versiuni cu 6 sau 8 GB memorie RAM, ambele oferind 128 GB spaţiu de stocare intern, culorile disponibile fiind Violet şi Negru pentru acest model.

Huawei Mate 30 Pro, în schimb, este livrat în configuraţii cu 128 sau 256 GB spaţiu de stocare intern, ambele variante fiind echipate cu 8 GB memorie RAM standard. Pro-ul se vinde în opţiunile Negru şi Argintiu, nu şi în restul de culori prezentate de Huawei în cadrul evenimentului, precum cele din piele ecologică, sau variantele cu sticlă mată în partea de jos şi lucioasă în partea de sus.

Desigur, toată lumea doreşte să afle preţurile acestor dispozitive în România. Acestea sunt chiar puţin mai mici decât ce a promis Huawei în cadrul evenimentului de prezentare, probabil pentru că aceste dispozitive vor fi importate din China, unde preţurile la raft sunt semnificativ mai mici decât în Europa. Astfel, chiar şi cu taxe de livrare, TVA şi adaosul comercial, acestea ajung puţin mai ieftine.

Huawei Mate 30 – preţ şi disponibilitate în România

Huawei Mate 30 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare costă 3.499 lei, modelul Mate 30 cu 8 GB şi 128 GB stocare costă 3.699 lei, în timp ce variantele Pro pornesc de la 4.999 lei pentru varianta standard cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare şi 5.499 lei pentru configuraţia 8 GB RAM şi 256 GB Stocare internă. Probabil că modelele cu mai multă stocare sunt cele mai indicate, întrucât Huawei foloseşte încă de anul trecut noul standard Nano Memory pentru carduri de stocare, iar cel mai mare oferă doar 256 GB.

De altfel, sugerăm celor interesaţi să cumpere aceste telefoane să mai aştepte înainte să cumpere un nou dispozitiv Mate 30. Acestea sunt livrate fără servicii şi aplicaţii Google pre-instalate, iar singura metodă de a adăuga această funcţionalitate a fost închisă săptămâna trecută, întrucât au fost descoperite legături cu Huawei în procesul de instalare. Dezvoltatorii Google Services Assistant şi site-ul LZPlay.net au dispărut complet de pe internet imediat după publicarea articolului care sugera acest lucru.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult