Lenovo Vibe P1 şi P1m, două telefoane dual-SIM cu baterie mare

03.09.2015

Prezent la expoziţia IFA Berlin, Lenovo a dezvăluit noi telefoane cu Android echipate cu acumulatori de capacitate mare, care pot folosi inclusiv la încărcarea altor dispozitive.

Lenovo Vibe P1 include acumulator de 5000 mAh şi promite până la 81 ore de autonomie. Telefonul cu funcţie Rocket Charge este oferit la pachet cu un adaptor AC capabil să furnizeze o putere de 24W, reducând substanţial timpul de încărcare. Potrivit companiei, sistemul Rocket Charge monitorizează parametrii de funcţionare ai acumulatorului pe toată durata ciclului de încărcare, prevenind supraîncălzirea. Astfel, pentru fiecare 5 minute de încărcare timpul de convorbire creşte cu 3 ore. În plus, Vibe P1 poate servi şi ca încărcător portabil, alimentând o largă varietate de dispozitive prevăzute cu port USB OTG.

Lenovo Vibe P1

Pe carcasa confecţionată din aluminiu şlefuit sunt dispuse o tastă Home prevăzută cu senzor biometric, respectiv tastă OneKey Power Saver care permite comutarea telefonului în modul low-power, optimizând şi mai bine consumul de energie. Din păcate autonomia extinsă vine cu unele compromisuri la partea de ergonomie, carcasa de 9.9 mm grosime ajungând la o greutate apreciabilă, de 189 grame.

Sub scutul Gorilla Glass 3 se află un ecran IPS de 5.5˝, afişând imagini la rezoluţie 1080p. Lista dotărilor mai include o cameră foto de 13 MP cu funcţie autofocus de tip phase-detection, cameră frontală de 5MP pentru apeluri video şi poze selfie, conectivitate LTE, Bluetooth 4.1 şi WiFi N/AC cu funcţie Boost (extinde raza de acoperire a reţelei). Telefonul este motorizat de chipsetul Snapdragon 615, ajutat cu 2GB memorie RAM.

Telefonul Lenovo Vibe P1 va fi livrat începând din luna octombrie la preţul de 280 dolari, echipat cu versiunea Android 4.1.

Lenovo Vibe P1m

Diferenţiat prin folosirea unui design compact, Lenovo Vibe P1m primeşte ecran de 5˝ cu rezoluţie 720p, mai prietenos cu acumulatorul de 4000 mAh. Modelul reţine funcţia de încărcător portabil prin conector USB OTG şi butonul OneKey Power Saver pentru optimizarea consumului de energie, însă substituie funcţia  Roket Charge cu alternativa Quick Charge mai puţin sofisticată. Astfel, acumulatorul poate recupera 2 ore de autonomie după 15 minute conectat la adaptorul AC şi este complet încărcat după 2 ore şi 40 minute.

Configuraţia mai puţin performantă  este centrată în jurul unui chipset MediaTek MT6735P, cu procesor quad-core la 1 GHz şi 2 GB memorie RAM. Telefonul reţine funcţionalitatea dual-SIM şi conectivitatea LTE, respectiv Bluetooth 4.1, însă accesul wireless este limitat la reţele WiFi N.

Vibe P1m este oferit într-o carcasă din polcarbonat şi are componentele electronice protejate cu un material hidrofobic, fiind astfel rezistent la micile accidente ce implică stropirea cu diverse lichide.

Având o grosime de 9.3mm şi greutate 148 grame, Vibe P1m este mai comod de transportat şi manevrat.

Telefonul Lenovo Vibe P1m va fi livrat începând cu jumătatea acestei luni la preţul de 160 dolari, echipat cu versiunea Android 5.1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult