LG a înregistrat o creştere în vânzări cu 25% în 2014

26.01.2015
LG a înregistrat o creştere în vânzări cu 25% în 2014

Se pare că seria de telefoane G3 s-a dovedit a fi de succes pentru LG, întrucăt sunt aşteptate rezultate cu 25% mai mari pe anul 2014, faţă de cele din 2013. Informaţiile vin din Coreea de Sud, ţara mamă a companiei, ai cărei analişti susţin că predicţiile lor pentru LG pentru anul trecut au fost deja confirmate de persoane care au acces al aceste date. Dacă acest lucru se dovedeşte a fi adevărat, LG pare să se apropie din ce în ce mai mult de ocuparea locului 3 în topul producătorilor de dispozitive mobile la nivel global.

Estimările din prezent sugerează că în 2014, compania coreană a livrat 59.6 milioane de smartphone-uri la nivel global, cu aproximativ 20 de milioane mai mult decât în 2013, când au fost livrate 47,6 milioane. Aceste cifre ar păstra LG pe un flux ascendent, pe care se află încă din 2009, de când a intrat pe piaţa de smartphone-uri. Având în vedere că în 2011 a livrat doar 20 de milioane de unităţi de telefoane inteligente, iar în 2012 doar 26,3 milioane, cu siguranţă că noile performanţe vor îi mulţumi investitori.

Desigur, la baza succesului de anul trecut stau modelele G3, care s-au dovedit a fi populare atât în Coreea de Sud, cât şi în restul lumii. În ciuda faptului că G3 este un telefon de top, LG a integrat în familia sa tot felul de modele mai mult sau mai puţin puternice precum G3 Stylus şi G3s, clar inferioare modelului iniţial. De asemenea, prezenţa companiei pe piaţa chineză i-a adus beneficii, ocupând în acest moment locul patru în această regiune, în spatele companiilor locale precum Huawei şi Xiaomi.

Începutul lui 2015 pare de asemenea să fie unul profitabil pentru companie, urmând să lanseze în curând modelul LG G Flex 2, care va oferi specificaţii de top şi un design inedit. Iniţial, noul phablet curbat va fi disponibil exclusiv în Coreea de Sud, urmând să fie lansat în restul lumii la ceva timp după. Deşi toată lumea aşteaptă cu mare interes dezvăluirea lui G4, LG a declarat că încă nu este gata să prezinte noul smartphone high-end, preferând să investească timp în plus în dezvoltarea sa. Cu toate că LG a negat că a întâmpinat probleme în implementarea chipset-ului Snapdragon 810 în G Flex 2, este posibil ca acesta să fie motivul pentru care anunţul oficial al lui G4 a fost împins după Mobile World Congress.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult