LG G9 ThinQ ar putea fi anulat. Compania va încerca să se întoarcă la brandul Chocolate

30.03.2020
LG G9 ThinQ ar putea fi anulat. Compania va încerca să se întoarcă la brandul Chocolate

LG începe uşor-uşor să o ia pe urmele Sony pe piaţa de smartphone-uri. Cândva un adversar de temut pentru Samsung, producătorul sud-coreean începe să dea semne de oboseală, după câţiva ani în care telefoanele sale s-au dovedit a nu fi destul de bine echipate pentru a se lupta cu concurenţa din piaţă. În 2020, LG ar putea chiar să capituleze cu o serie de dispozitive, noi zvonuri afirmând că modelul LG G9 ThinQ ar putea să fie anulat complet, alături de întreaga serie de dispozitive high-end din care face parte.

Conform site-ului sud coreean Naver, LG G8x ThinQ ar putea să rămână ultimul telefon al acestei serii. Modelul G9 ThinQ, care era aşteptat în această primăvară ar putea să dispară complet, fiind înlocuit de un model mid-range. De altfel, zvonurile recente vorbeau despre un smartphone mid-range de la LG, însă îl menţionau drept noul G9, nu un model diferit. Informaţiile noi spun însă că telefonul va fi lansat sub un alt brand, care va încerca să întoarcă compania la gloria de altădată, atinsă cu modelul LG Chocolate. Probabil că va fi folosit chiar acest nume.

Noul telefon va folosi chipset-ul Snapdragon 765 de la Qualcomm, echipat cu un modem 5G şi va adopta un ecran de 6,7 sau 6,9”, conform informaţiilor neoficiale. La capitolul cameră, acesta va integra un senzor de medie de 48 megapixeli, în timp ce acumulatorul va oferi o capacitate de 4.000 mAh. Fiind un telefon 5G, acesta nu va fi foarte ieftin, urmând a fi lansat în Coreea de Sud la un preţ de 1 milon de won, adică în jur de 815 dolari americani.

Pentru a concura pe piaţa de dispozitive high-end însă, LG va păstra seria V. Modelul LG V60 este flagship-ul companiei pentru anul 2020, care va concura atât cu Galaxy S20, cât şi cu Galaxy Note20, în cazul în care un model superior nu va fi lansat cândva în toamnă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult