Linia Android Silver va debuta în februarie 2015, LG va fi unul dintre primii parteneri

Linia Android Silver va debuta în februarie 2015, LG va fi unul dintre primii parteneri

La sfârşitul lunii ianuarie, Eldar Murtazin a afirmat că Google va renunţa la linia de terminale Nexus începând cu 2015, iar trei luni mai târziu a apărut un alt zvon care afirma că Google se va orienta către o nouă linie de produse de vârf numită Android Silver. Conform cunoscutei surse Evleaks,  se pare că aceste zvonuri anterioare au avut dreptate.

Evleaks este o sursă celebră de informaţii sau imagini neoficiale, iar reputaţia sa este una foarte bună. Conform unei afirmaţii făcute pe Twitter, Google va lansa într-adevăr o gamă nouă de produse care se va numi Android Silver, iar aceasta îşi va face debutul în luna februarie a anului viitor.

Cu această ocazie, zvonul lansat de Evleaks afirmă că gama de produse Nexus se apropie de finalul carierei şi că telefonul Nexus 6 nu va mai exista, fără a face însă nici o referire la posibila tabletă Nexus pe care Google se pare o că o dezvoltă împreună cu HTC. Aceasta ar putea fi însă lansată la fel de bine sub forma unui produs Android Silver, ceea ce ar elimina aparentele inconsitenţe ale direcţiei în care va merge Google. Evleaks confirmă astfel ambele zvonuri anterioare, şi se pare că Google ne pregăteşte într-adevăr ceva surprize.

Conform firavelor informaţii care au ieşit la suprafaţă până acum, sub numele Android Silver se vor ascunde mai multe telefoane din gama superioară care vor fi dezvoltare de către producători conform liniilor de design trasate de Google. Astfel, producătorii vor putea dezvolta terminale sub numele propriu, actualizările vor fi oferite direct de Google iar disponibilitatea va fi una largă,  eliminând astfel anumite deficienţe ale modelelor Nexus sau Google Play Edition.

Evleaks afirmă că unul dintre primii producători care va lansa un terminal Android Silver va fi LG, viitorul produs urmând să fie practic un înlocuitor pentru Nexus 6 şi să folosească abia anunţata platformă Snapdragon 808 de la Qualcomm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News