Lumia 550: experienţa Windows 10 Mobile la preţ minim

Lumia 550: experienţa Windows 10 Mobile la preţ minim

Alături de noile flagship-uri cu Windows 10 Mobile, Microsoft a prezentat şi un nou dispozitiv care marchează punctul de intrare în familia de dispozitive Lumia. Este vorba despre modelul Lumia 550, care vine cu specificaţii modeste, păşind în urma modelulu Lumia 520, cel mai popular smartphone Windows Phone de până acum.

Lumia 550 nu se laudă cu specificaţii de top, dar istoria smartphone-urilor Microsoft entry-level sugerează că va asigura performanţă decentă pentru preţul cerut. Acesta este echipat cu un display de 4,7” în diagonală cu rezoluţie HD, un chipset quad-core Snapdragon 210 şi 1 GB memorie RAM. Smartphone-ul integrează un modul de 8 GB pentru stocare internă, care poate fi suplimentat cu un card microSD de până la 200 GB.

Camera foto de 5 megapixeli înregistrează clipuri video la rezoluţie HD, în timp ce camera frontală oferă captură foto la 2 megapixeli şi video la rezoluţie VGA. Lumia 550 se încarcă printr-un port micro-USB, nu este compatibil cu funcţia Cotinuum, dar este pregătit pentru conexiuni de date LTE, Microsoft promiţând 17 ore de convorbiri pe o conexiune 4G. Această performanţă este datorată acumulatorului cu o capacitate de 1905 mAh.

Noul Lumia 550 este aşteptat în această toamnă alături de variantele de top la un preţ de 140 de dolari în Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult