Microsoft pregăteşte Lumia 550, modelul de bază pentru Windows 10 Mobile

22.09.2015
Microsoft pregăteşte Lumia 550, modelul de bază pentru Windows 10 Mobile

Până în prezent am primit zvonuri doar despre modelele de top ale viitoarei generaţii de dispozitive Lumia echipate din fabrică cu Windows 10 Mobile. Cele mai noi informaţii despre smartphone-urile de la Microsoft detaliază un model pentru cei fără prea multe pretenţii, succesorul modelelor entry-level 520 şi 530: Lumia 550.

Se pare că Microsoft va lansa alături de modelele de top Talkman şi Cityman şi un smartphone poziţionat pe o treaptă inferioară, care va veni la un preţ accesibil tuturor. Acesta va fi bazat pe chipset-ul Snapdragon 210 de la Qualcomm şi va fi construit în jurul unui display HD de 4,7”. Spaţiul de stocare de 8 GB şi camerele foto de 5 şi 2 megapixeli sugerează că preţul va fi unul scăzut, probabil fiind unul dintre telefoanele care vor putea fi luate pe gratis alături de un contract la operatori.

Având în vedere oferta de telefoane pe pe segementul entry-level, noul Lumia 550 ar putea oferi performanţă şi capabilităţi superioare la un preţ apropiat. Varianta pentru smartphone-uri a sistemului de operare Windows a fost întotdeauna rapid, chiar şi pe modelele inferioare ale gamei Lumia, iar dispozitivele cu Windows 10 Mobile promit să continue tradiţia. Dezvăluirea oficială a lui Lumia 550 este aşteptată în cadrul evenimentului Microsoft de pe 6 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult