Meizu m3s – încă un smartphone accesibil pentru cumpărătorii de rând

13.06.2016
Meizu m3s - încă un smartphone accesibil pentru cumpărătorii de rând

Apărut ca un upgrade adus originalului m3, noul Meizu m3s atrage prin designul exterior bine finisat şi preţul accesibil, nesperat de bun pentru un smartphone cu CPU octa-core şi 3GB memorie RAM.

Nu foarte diferit de modelul anterior, noul Meizu m3s păstrează ecranul HD de 5” protejat în spatele unui scut Gorilla Glass 3 cu margini curbate, îmbunătăţind însă calitatea imaginii şi alte aspecte esenţiale.

Astfel, m3s se poate lăuda cu un ecran oferind rată de contrast 1000:1 şi luminozitate 380 nits. În carcasa de 8.3 mm grosime găsim acelaşi chipset Mediatek MT6750, în configuraţie cu CPU octa-core oferind 4 nuclee Cortex-A53 la 1.5GHz şi încă patru funcţionând la 1.0GHz. Nucleul grafic Mali-T860 ar trebui să nu pună probleme jocurilor de Android redate la rezoluţie HD, iar memoria RAM 2GB este în general suficientă pentru aplicaţiile actuale. Opţional, Meizu m3s poate fi achiziţionat şi în variantă cu 3GB memorie RAM, respectiv 16GB memorie internă expandabilă.

Amatorii de poze au la dispoziţie o cameră foto principală de  13MP, cuplată unui grup de lentile oferind deschidere f/2.2 şi blitz LED dual-tone, pentru imagini de mai bună calitate în condiţii de lumină artificială. Camera frontală este limitată la rezoluţia 5MP, însă lentilele cu deschidere f/2.0 ar trebui să ajute la obţinerea unor imagini de mai bună calitate şi în condiţii de lumină slabă.

Meizu m3s este oferit într-o carcasă metalică, măsurând 141.9 x 69.9 x 8.3mm. Aceasta adăposteşte un acumulator de 3020 mAh, rezultând o greutate finală de 138 grame.

Pentru echivalentul a 106 dolari, cumpărătorii se aleg cu acces la internet 4G şi sistemul de operare Flyme OS, bazat pe versiunea Android 5.1. Ceva mai costisitoare, versiunea cu 3GB memorie RAM a lui Meizu m3s  poate fi achiziţionată cu 136 dolari. Deocamdată, producătorul Meizu nu a dezvăluit planuri pentru lansarea noului smartphone şi în pieţele de desfacere non-asiatice.

Meizu Pro 6 anunţat oficial: design de iPhone, procesor deca-core şi un blitz circular inovator

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult