Motorola lansează One Macro şi anunţă disponibilitatea Moto G8 Plus şi E6 Play

25.10.2019
Motorola lansează One Macro şi anunţă disponibilitatea Moto G8 Plus şi E6 Play

Motorola continuă lanţul de lansări cu trei noi modele. Avem de a face cu încă un dispozitiv din seria Motorola One, varianta Macro, primul model din gama Moto G8 şi un nou dispozitiv entry-level din seria Moto E. Dintre toate, doar Motorola One Macro intră pe piaţă în luna octombrie, celelalte două modele urmând a fi disponibile cândva spre sfârşitul lunii noiembrie. Toate au însă preţuri foarte atrăgătoare, sub cel al concurenţei.

Motorola One Macro

După modelele One Vision, One Action şi One Zoom, Motorola aduce pe piaţă un nou smartphone echipat cu o cameră specializată. Vision avea o cameră foto principală de calitate, echipată cu night mode, One Action oferea o cameră ultra-wide care filma în format 16:9 în mod vertical, în timp ce One Zoom este primul motorola cu cameră zoom 3x. Noul One Macro vine cu o cameră care permite fotografierea în stil macro, putând focaliza la distanţă de numai 2 cm.

Camera de pe One Macro vine cu trei senzori şi lentile. Avem un senzor principal de 13 megapixeli f/2.0 cu focalizare laser, un senzor de adâncime de 2 megapixeli f/2.2 pentru modul portret şi în cele din urmă, un senzor de 2 megapixeli f/2.2 pentru fotografie macro. Camerele pot filma doar în 1080p, cu framerate de până la 120 de cadre pe secundă, în timp ce camera frontală de 8 megapixeli f/2.2 poate filma doar la 30 de cadre pe secundă.

Configuraţia lui Motorola One Macro este de medie: chipset MediaTek MT6771, 4 GB RAM şi 64 GB stocare internă, dar şi cu un slot microSD care acceptă carduri de maximum 512 GB şi ocupă SIM2.

Ecranul IPS cu diagonală de 6,2” afişează însă doar o rezoluţie HD+ (1.520 x 720 pixeli) şi are un decupaj în partea de sus pentru camera frontală. Având în vedere faptul că este un dispozitiv de buget, nu ne aşteptam la un panou OLED sau la un senzor de amprentă în display. Acesta din urmă se regăseşte pe spatele dispozitivului. Motorola spune că One Macro poate oferi până la două zile de utilizare la o singură încărcare, fiind echipat cu un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare la 10W cu adaptorul din cutie.

Noul One Macro intră în oferta magazinelor din România la preţul de 899 lei, urmând a fi disponibil începând cu data de 30 octombrie.

Moto G8 Plus

Generaţia Moto G7 s-a lansat în primăvara acestui an, iar de obicei compania Motorola aştepta un an între generaţii. Se pare însă că odată cu seria G8, lansarea se mută la distanţă de jumătate de an.

Noul G8 Plus vine echipat cu un display IPS de 6,3” cu rezoluţie Full HD+ şi chipset-ul Snapdragon 665. Acesta are de asemenea o configuraţie relativ modestă, cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare internă, însă accentul pare să fi fost pus pe camerele sale, nu obligatoriu pe specificaţii prea înalte.

Asemeni modelului Motorola One Vision, noul Moto G8 Plus vine echipat cu un senzor principal de 48 megapixeli care foloseşte tehnologia Quad Pixel (pixel binning) pentru a îmbunătăţi calitatea detaliilor captate şi a reduce zgomotul de imagine, dar beneficiază şi de mod nocturn. La fel ca Motorola One Action, şi Moto G8 Plus vine cu o cameră ultra-wide care filmează în format landscape când ţii telefonul vertical. De altfel, cel de-al treilea senzor este unul pentru adâncime, care calulează distanţa între telefon şi subiect în modul portret.

Ce are Moto G8 Plus faţă de alte modele ale companiei este un sistem stereo de redare a sunetului cu certificare Dolby şi încărcare rapidă la 18W prin tehnologia proprietară TurboPower.

Moto G8 Plus ajunge în magazine pe 25 noiembrie, la preţul de 1.299 lei.

Moto E6 Play

În cele din urmă, Moto E6 Play este un dispozitiv entry-level din gama de smartphone-uri Motorola. Acesta vine cu un display HD+ de 5,5, 2 GB RAM, 32 GB stocare şi cu un chipset de generţie mai veche: un MediaTek MT6739. Acesta are un slot dedicat pentru card microSD şi vine echipat cu un sistem cu o singură cameră pe spate, de 13 megapixeli. Camera frontală este de 5 megapixeli, în timp ce acumulatorul are o capacitate de 3.000 mAh.

Nu putem vorbi despre încărcare rapidă, însă există o funcţie specială, chiar dacă vorbim despre un telefon foarte ieftin: un senzor de amprentă pe partea din spate. Având în vedere hardware-ul oferit, preţul de 499 lei nu este deloc exagerat, iar acesta ar putea scădea şi mai mult după lansare, întrucât Motorola obişnuieşte să ofere smartphone-urile sale la diverse reduceri.

Şi acest model ajunge în magazinele din România în luna noiembrie, pe data de 20.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult