Motorola Moto Z4 a fost anunţat oficial. Specificaţii, preţ şi data de lansare

30.05.2019
Motorola Moto Z4 a fost anunţat oficial. Specificaţii, preţ şi data de lansare

UPDATE: Motorola Moto Z4 a fost anunţat oficial. Toate informaţiile din articol au fost confirmate, inclusiv preţul de 499 dolari.

Motorola nu a anunţat încă oficial seria Moto Z4, însă pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre modele a fost listat pe Amazon, iar cei care au reuşit să plaseze comanda au şi primit produsul. Între timp acesta a fost scos din oferta magazinului online, însă avem acum informaţii complete despre acesta, chiar dacă încă nu a fost lansat. Întrucât telefonul a putut fi livrat, înseamnă că Motorola urmează să facă anunţul în zilele sau săptămânile următoare, acesta fiind deja în stocurile magazinelor partenere.

Spre diferenţă de modelele Moto Z, Z2 şi Z3, modelul de bază Moto Z4 pare să ţintească către segmentul de piaţă mid-range, rezervat în trecut pentru variantele „Z Play”. Elementul care caracterizează însă seria Moto Z este port-ul de conectivitate magnetic de pe spate, compatibil cu accesoriile modulare MotoMods, care este în continuare prezent şi pe Moto Z4. Utilizatorul de Reddit „mblaster”, care a reuşit să comande telefonul a confirmat deja că telefonul este compatibil cu toate accesoriile MotoMods deja lansate, deci forma generală a telefonului este similară, iar dispozitivul a fost livrat cu un accesoriu în pachet: camera Moto 360.

Moto Z4 – Specificaţii

Modelul Moto Z4 are la bază un chipset Snapdragon 675, un model mid-range octa-core, care este alăturat unui modul de 4 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă. Acumulatorul de 3.600 mAh este compatibil cu încărcare rapidă Turbo Charge la 15W prin port-ul USB Type-C. De asemenea, telefonul integrează un port jack de 3,5 mm pentru căşti, ceva ce seria Moto Z3 nu oferea. Ecranul de 6,4” este decupat în partea de sus şi afişează o rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli).

Camera foto de pe spate foloseşte un singur senzor Sony IMX586 de 48 megapixeli, acelaşi pe care l-am întâlnit şi pe Motorola One Vision, iar pe partea din faţă avem de a face cu o cameră foto de 25 megapixeli. Telefonul integrează un senzor de amprentă în display, un slot pentru carduri microSD, construcţie din aluminiu şi sticlă Gorilla Glass 3 pe partea din faţă. Asemeni altor dispozitive Motorola, dispozitivul este rezistent la stropi de apă, fiind tratat cu un strat de nano-particule P2i.

  • Display: 6,4″, OLED, FHD+ (2.340 x 1.080 pixeli)
  • Chipset: Snapdragon 675 (octa-core 8 x Kryo 460 @ 2,0 GHz), 11nm, GPU Adreno 612
  • RAM: 4 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Camera principală: 48 MP f/1.7
  • Camera frontală: 25 MP f/2.0
  • Conectivitate: 4G Cat6, Bluetooth 5.0, WiFi 5
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie
  • Baterie: 3.600 mAh (Turbo Charge 15 W)
  • Altele: microSD, NFC, jack 3,5mm, senzor de amprentă în ecran, port USB Type-C
  • Accesorii în pachet: Încărcător Turbo Charge, cablu USB Type-C, cameră Moto 360

Moto Z4 – preţ şi disponibilitate

Moto Z4 era listat pe Amazon la preţul de 499 dolari americani, preţ în care era inclus şi camera Moto 360, care în mod normal costă aproximativ 50 de dolari. Astfel, Moto Z4 fără accesorii incluse în pachet ar putea fi lansat chiar la un preţ mai mic, atunci când va fi în sfârşit anunţat oficial.

De asemenea, alături de Moto Z4 a fost listată şi o protecţie pentru ecran pentru un model „Moto Z4 Force”. În trecut variantele „Force” aveau protecţie din plastic pentru ecran, rezistentă la şocuri mecanice. De asemenea, modelul Z4 Force este aşteptat cu hardware high-end, cu chipset Snapdragon 855 şi 8 GB memorie RAM, dar cu un acumulator mai mic, cu 3.230 mAh.

Telefonul se lansează în magazinele americane pe 13 iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult