Motorola One Hyper are o dată de lansare. Va fi primul model al companiei cu cameră de 64 megapixeli

28.11.2019
Motorola One Hyper are o dată de lansare. Va fi primul model al companiei cu cameră de 64 megapixeli

Motorola continuă lanţul de lansări de smartphone-uri şi în luna decembrie. Compania tocmai a anunţat un eveniment de prezentare care va avea loc în Brazilia, ţară unde acest brand o duce foarte bine, fiind pe locul al doilea după Samsung. Aici va fi prezentat primul model de smartphone Motorola cu cameră frontală retractabilă, telefon pe care l-am mai văzut în fotografii neoficiale în urmă cu doar câteva săptămâni sub numele de Motorola One Hyper.

Asemeni tuturor smartphone-urilor Motorola din ultima perioadă, numele este strâns legat de componenta foto. După One Vision, primul model Motorola cu Night Mode, One Action, primul echipat cu cameră ultra-wide, One Zoom, care oferă zoom optic 3X şi One Macro, care integrează o cameră macro, modelul One Hyper pare să fie realizat în jurul unei camere foto de rezoluţie foarte înaltă.

Până acum, modelele motorola s-au oprit la pragul superior de rezoluţie de 48 megapixeli, însă Motorola One Hyper va folosi un senzor principal de 64 megapixeli pe partea din spate, probabil un senzor Samsung, pe care l-am văzut anterior şi pe câteva modele de la Xiaomi. De altfel, Motorola şi Samsung au deja o relaţie destul de bună, modelul One Vision fiind realizat folosind un chipset Exynos, nu unul de la Qualcomm.

Totuşi, configuraţia lui One Hyper nu va integra un procesor de la Samsung. Specificaţiile hardware zvonite până în prezent sugerează un ecran de 6,4” IPS cu rezoluţie Full HD şi fără decupaje, un chipset Snapdragon 675 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă. Camera retractabilă frontală va oferi o rezoluţie de 32 megapixeli, în timp ce o cameră secundară de 8 megapixeli secundară de pe spate ar putea avea doar un rol „decorativ”, oferind doar efectul de profunzime de câmp în fotografiile de tip portret.

Software-ul Motorola One Hyper ar putea fi însă tot Android 9.0 Pie în programul Android One, care asigură două actualizări importante de sistem, update-uri periodice şi trei ani de actualizări de securitate.

Lansarea este aşteptată pe data de 3 decembrie 2019, iar din punct de vedere al preţului, luând în calcul specificaţiile, acesta ar putea fi poziţionat undeva între modelele One Vision şi One Zoom.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult