Motorola One Zoom este disponibil în România. Vine cu finisaje premium, hardware mid-range şi patru camere foto

09.10.2019
Motorola One Zoom este disponibil în România. Vine cu finisaje premium, hardware mid-range şi patru camere foto

Motorola a lansat în România noul său model mid-range premium One Zoom, un smartphone pe care l-am văzut prima dată la târgul de tehnologie IFA 2019 care a avut loc la începutul lunii septembrie la Berlin. Acesta este primul model de la Motorola care vine echipat cu patru camere foto, integrează un ecran OLED şi are finisaje premium, construcţia fiind realizată din metal şi sticlă, modelele One fiind în trecut construite şi din materiale mai ieftine, precum plasticul.

Noul One Zoom este concentrat în principal pe performanţa foto, compania integrând toate camerele pe care ne-am aştepta în 2019. Există un senzor principal de 48 megapixeli stabilizat, o cameră cu zoom 3x care este de asemenea stabilizată, alături de un senzor cu lentilă ultra-wide. Toate acestea sunt alăturate unei camere dedicată modului portret, care calculează distanţa până la subiect, pentru un decupaj mai bun al efectului bokeh. Camera principală beneficiază şi de un mod nocturn, ceva ce am întâlnit şi pe Motorola One Vision în urmă cu câteva luni. Camera frontală de 25 megapixeli foloseşte aceeaşi tehnologie „QuadPixel” de pe camera principală, pentru a îmbunătăţi calitatea cadrelor finale, care sunt realizate la o rezoluţie mai mică (6 megapixeli).

Configuraţia hardware a lui Motorola One Zoom este în ton cu segmentul de piaţă vizat de către companie. Vorbim despre un mid-range premium care are la bază un chipset Snapdragon 675 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă, configuraţie dual-SIM cu un slot hibrid pentru card microSD şi un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare rapidă la 15W „Turbo Charge”.

Când vine vorba de design, Motorola a ales să folosească un decupaj foarte subtil în partea de sus a ecranului, chiar mai mic decât cel al altor telefoane premium de pe piaţă, iar pe partea din spate, sticla are o textură mată, care nu atrage amprentele. De altfel, culoarea imită metalul, iar dacă nu ai şti dinainte, ai putea să juri că spatele este din aluminiu, nu din sticlă.

Având în vedere că Motorola One Zoom nu are încărcare wireless, un spate metalic ar fi fost preferat. Camerele sunt integrate într-un modul proeminent, care include şi logo-ul Motorola, care se aprinde asemeni unui LED pentru notificări. Astfel, senzorul de amprentă a fost integrat în display, fiind vorba despre un panou Super AMOLED de 6,4” cu rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli). O menţiune interesantă, pe care am găsit-o pe site-ul GSMArena: sticla de pe ecran este de tip „Panda King glass”, în timp ce spatele este realizat din Gorilla Glass 3 de la Corning.

La capitolul software, Motorola continuă tradiţia seriei „One” şi livrează telefonul cu Android 9.0 Pie din fabrică, cu minimum de personalizări, doar aplicaţia de cameră şi câteva alte mici aplicaţii noi fiind instalate pe lângă cele standard de la Google. De altfel, interfaţa rămâne cea stock. Fiind un model Android One, acesta urmează să primească update la două versiuni majore ale sistemului de operare Android, adică Android 10 şi Android 11, alături de trei ani de suport software pentru actualizări de securitate.

Motorola One Zoom este deja disponibil în ofertele magazinelor de specialitate din România, la un preţ de 1.999 lei. Având în vedere însă strategia din trecut a companiei, cu siguranţă acest model va putea fi găsit şi la preţuri mai mici în campanii de reduceri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult