Nexus 6P, distrus în numele ştiinţei? (video)

02.11.2015

Moda de a lua exemplare smartphone abia lansate şi a le distruge în feluri cât mai spectaculoase, dar fără prea mare legătură cu scenarii de utilizare normală, continuă cu Nexus 6P – primul smartphone Nexus lansat de un producător chinez.

Având drept subiect ceea ce pare a fi varianta neagră a telefonului Huawei Nexus 6P, testul care se doreşte a fi un experiment ştiinţific ne arată pe rând cât de uşor se zgârie scutul din sticlă aplicând diferite niveluri de presiune folosind un instrument special cu vârf din oţel, cât de vulnerabil este ecranul AMOLED în caz de incendiu (simulat în cazul de faţă folosind flacăra unei brichete) şi cât de bine se prezintă spatele din plastic după o întâlnire de grad zero cu lama foarte ascuţită a unui cutter.

Nu lipseşte nici savurosul bend test, care ridică primele semne de întrebare privind buna credinţă a autorului şi autenticitatea exemplarului Nexus 6P supus testării. Lansat de Huawei cu o carcasă integral metalică, confecţionată dintr-un aliaj de aluminiu realizat după o reţetă folosită şi în industria aeronautică, exemplarul Nexus 6P supus experimentului este însă complet distrus chiar de la prima încercare, fără ca autorul să pară că depune un efort deosebit.

În schimb, un alt experiment în care acelaşi telefon Nexus 6P are o calitate a finisajelor sesizabil mai bună s-a încheiat cu un rezultat mai apropiat nivelul de exigenţă aşteptat de la un producător cum este Huawei.

Cu siguranţă, testele mai mult sau mai puţin empirice în care exemplare smartphone foarte râvnite de fani sunt distruse fără milă vor continua, ilustrând scenarii de coşmar la care nici un utilizator responsabil nu şi-ar supune propriul smartphone. Voi ce părere aveţi despre cele două experimente din filmuleţele de mai sus?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult