Noi imagini cu Motorola RAZR confirmă design-ul exterior. Ar putea fi primul telefon pliabil „de succes”

31.10.2019
Noi imagini cu Motorola RAZR confirmă design-ul exterior. Ar putea fi primul telefon pliabil „de succes”

Motorola RAZR, primul telefon pliabil al brandului american urmează să fie anunţat în mod oficial abia peste două săptămâni, însă design-ul său final pare deja să fi fost dezvăluit de imagini neoficiale care au ajuns pe internet. Se pare că inclusiv fotografiile „concept” pe care le-am văzut în urmă cu mai multe luni prezentau dispozitivul „real”, însă noile imagini care par a fi extrase dintr-un pachet oficial pentru presă, ne prezintă mai multe detalii despre dispozitiv.

Se pare că Motorola a păstrat multe dintre elementele de design ale modelului original, dar a şi adus câteva schimbări ale formulei. În primul rând, Motorola RAZR pare să fie mult mai gros decât un dispozitiv V3 RAZR de acum 15 ani. Noul dispozitiv păstrează formatul „clamshell”, cât şi porţiunea de mai groasă din partea de jos, cu siguranţă multe dintre componentele interne ale dispozitivului fiind găzduite aici.

În locul butoanelor fizice, telefonul are acum un panou OLED flexibil de sus până jos, ecranul fiind foarte similar cu cel al unui dispozitiv mobil obişnuit. La exterior, telefonul pare să integreze un senzor de amprentă amplasat pe partea mai groasă de jos, un logo Motorola pe partea de pe spate inferioară şi un display secundar şi o cameră foto puţin ieşită în relief pe partea din spate superioară.

Pe laterale avem cele două butoane de volum şi butonul power pe partea din dreapta. Din păcate, telefonul nu apare deloc în imagini cu ecranul în prim-plan, deci nu ştim încă dacă acesta va avea sau nu notch-ul pe care l-am văzut în fotografiile neoficiale din trecut.

Noile fotografii au apărut atât pe contul de Twitter al lui Evan Blass de la VentureBeat, cât şi pe site-ul olandez Mobiel Kopen. Totuşi, chiar şi la o calitate scăzută, aceste imagini ne oferă o idee destul de bună despre modul în care Motorola RAZR va arăta şi modul în care va putea fi folosit.

Dintre toate dispozitivele pliabile prezentate până acum, acesta pare să fie cel mai practic. Ecranul intern va fi protejat permanent atunci când clapeta este închisă, iar spaţiul dintre cele două părţi pare să fie egal de la un capăt la celălalt, nu înclinat, asemeni modelelor Royole Flexpai şi Galaxy Fold. În acelaşi timp, experienţa de utilizare atunci când ecranul este deschis nu pare să fie prea diferită faţă de cea a unui telefon obişnuit, singurul inconvenient putând apărea probabil atunci când vrei să scrii pe ecranul tactil, întrucât ai în partea de jos o „bărbie” pronunţată care te-ar putea incomoda.

Vom afla mai multe pe 14 noiembrie, când Motorola va dezvălui în mod oficial noul RAZR cu ecran pliabil în cadrul unui eveniment de lansare care va avea loc la Los Angeles. Preţul aşteptat pentru o configuraţie mid-range este de aproximativ 1.500 de dolari, cu 25% mai mic decât preţul Galaxy Fold.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult