Noi informaţii despre HTC U: Edge Sensor, microfoane Hi-Fi şi difuzoare BoomSound

03.04.2017
Noi informaţii despre HTC U: Edge Sensor, microfoane Hi-Fi şi difuzoare BoomSound

Se pare că ne apropiem cu paşi grăbiţi către anunţul noului flagship HTC U, întrucât apar din ce în ce mai multe detalii pe canalele neoficiale despre dispozitiv. Cea mai nouă scurgere de informaţii vine cu lista completă de specificaţii hardware, cât şi cu o serie de detalii despre modul în care vor funcţiona noile gesturi tactile de pe rama metalică a telefonului.

HTC U va fi adevăratul succesor al lui HTC 10, după ce HTC U Ultra a reuşit să atragă critici pentru construcţia nu tocmai rezistentă şi lipsa unor funcţii pe care dispozitivele de top ale companiei le aveau în trecut. Noul dispozitiv pare să fie bazat pe conceptul „HTC Ocean”, care a ajuns pe internet într-un clip video anul trecut, însă va integra hardware-ul de top de pe piaţă, alături de câteva funcţii proprietare care probabil că vor face diferenţa între alte modele similare.

Conform listei de componente hardware, noul HTC U va fi construit folosind chipset-ul Snapdragon 835 de la Qualcomm, alături de 4 sau 6 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stocare, acumulator de 3.000 mAh şi un display de 5,5” cu rezoluţie QHD. Totul pare să fie destul de standard pentru un flagship din 2017, însă HTC se bazează pe funcţiile speciale ale dispozitivului.

Vom avea de a face cu un sistem audio stereo BoomSound, căşti USonic pe USB Type-C, patru microfoane pentru înregistrări audio la fidelitate înaltă şi capabilitatea Edge Sensor pentru interacţiunea cu meniurile din Sense UI. Aici vor putea fi implementate funcţii de tipul slide de sus în jos sau chiar acţiuni care să fie îndeplinite atunci când dispozitivul este strâns, cu setări de intensitate pentru a evita activarea accidentală.

Deşi noul leak nu ne spune tocmai când vom primi un anunţ oficial, faptul că dispozitivul este deja inclus într-un program de preview (care este şi sursa acestor informaţii), sugerează că HTC U se află într-un stadiu avansat de dezvoltare şi că urmează să fie prezentat foarte curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult