Nokia 3310, reîncarnat în telefon cu Android Go şi acces la internet?

19.07.2019
Nokia 3310, reîncarnat în telefon cu Android Go şi acces la internet?

Aproape complet ignorată de restul producătorilor smartphone, nişa aşa numitelor feature phones nu va dispărea prea curând, existând suficienţi doritori de telefoane mobile ieftine, compacte şi foarte uşor de folosit. Şi cum brandul Nokia este legendar acest segment de piaţă, lansarea unui produs care încearcă să pună funcţionalitatea de bază a unui smartphone în formatul candybar nu ar trebui să surprindă pe nimeni.

Dezvăluit cu o poză-spion, hibridul produs de HMD Global arată exact ca un telefon Nokia de modă veche, dar cu browser Chrome şi player YouTube pe ecranul principal.Sursa citată nu precizează în mod explicit folosirea platformei Android, însă stilul de interfaţă Material Design şi prezenţa serviciilor Google Assistant şi Chrome vin să confirme folosirea Android.

Fiind probabil bazat pe Android Go, dispozitivul cu nume neprecizat ar trebui să poată rula şi alte aplicaţii de Android, însă funcţionalitatea acestora va avea de suferit din pricina ecranului foarte mic şi hardware-ul modest.

Un alt dezavantaj ar putea fi lista unei interfeţe touch, folosirea tastaturii T9 pentru introducerea de text şi navigarea interfeţei Android fiind o soluţie de compromis cel puţin incomodă. Însă pentru utilizatorii de telefoane mobile din categoria feature phone, noul dispozitiv ar putea fi perceput ca un pas înainte şi iniţiere în lumea Android.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult