Nokia 808 PureView – poze cu rezoluţie 41MP pe telefonul mobil?

27.02.2012
Nokia 808 PureView - poze cu rezoluţie 41MP pe telefonul mobil?

Nokia 808 PureView este un smartphone adresat pasionaţilor de fotografie şi un succesor pentru celebrul Nokia N8.

Nokia 808 PureView, cu Symbian Belle

La suprafaţă, 808 PureView parea a fi un smartphone ca oricare altul, echipat ce-i drept cu o cameră foto ce iese puţin din profilul carcasei. Sistemul de operare utilizat este Symbian Belle, gestionat cu ajutorul unui procesor single-core tactat la 1.3 GHz. Ecranul cu diagonală de 4 inch oferă o rezoluţie modestă de 360×640 pixeli, iar memoria RAM este limitată la 512 MB. Avem la dispoziţie suport pentru conexiuni 3G HSPA la 14.4 Mbps, WiFi N şi o cantitate de 16GB memorie internă, expandabilă prin ataşarea unui card microSD.

Nokia 808 PureView - ecranul wide de 4 inch

Piesa de rezistenţă este însă camera foto cu lentile Carl Zeiss, capabilă printre altele şi de filmare la rezoluţie 1080p, folosind focalizare continuă. Funcţia de captură imagine pare să împrumute specificaţiile unui telefon futurist, adus de la cel puţin câţiva ani din viitor: 34MP rezoluţie pentru pozele obţinute în format wide şi 41MP pentru cele cu rata de aspect nativă a senzorului de imagine. Privind însă rezoluţia efectivă a senzorului de imagine, specificată la doar 8MP, realizăm că de fapt secretul este folosirea unui sistem de interpolare avansat, capabil să aducă un plus de detaliu în pozele altfel oricum de bună calitate.

Nokia 808 PureView - ieşire HDMI şi conectorul pentru căşti

Din păcate luxul unei camere foto performante vine şi cu unele sacrificii, Nokia 808 PureView fiind un smartphone cu aspect nu tocmai armonios, destul de voluminos şi cam greu de strecurat în buzunarul de la pantaloni.

Nokia 808 PureView - camera foto supradimensionată

Nokia 808 PureView va lua drumul magazinelor începând cu luna mai, unde va ajunge la un preţ recomandat de 450 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News