Nokia 9 PureView apare în imagini de prezentare oficiale

21.02.2019
Nokia 9 PureView apare în imagini de prezentare oficiale

Aşteptat să fie prezentat oficial duminică, 24 februarie, Noki 9 PureView a primit deja o listă preliminară cu specificaţi iara acum putem vedea şi cum arată primul smartphone Nokia echipat cu cinci camere foto la partea din spate.

Sporind suspansul înaintea evenimentului de lansare găzduit la Barcelona, primele imagini de presă cu Nokia 9 PureView par să confirme mai toate zvonurile circulate până acum.

Noul flagship vine cu ecran nedecupat, dar încadrat cu rame orizontale în stil tradiţional. Doar pe verticală rama ecranului este aproape eliminată, ajutând manevrarea carcasei şi aspectul estetic în general.

Grupate după modelul unui fulg de nea sub capacul din sticlă aplicat pe spatele telefonului, cele cinci camere foto sunt asistate cu un blitz LED şi sistem laser AF şi PDAF pentru focalizarea precisă a imaginii. La partea de jos poate fi întrezărită perforaţia pentru difuzor şi portul USB-C. Din păcate, Nokia 9 este al doilea flagship după modelul Nokia 8 Sirocco livrat fără ieşire dedicată pentru căşti.

Ecranul de tip AMOLED are o diagonală de 6 inch, suportă rezoluţie QHD+ şi integrează un senzor de amprente şa partea de jos.

Platforma hardware este motorizată de chipsetul Sapdragon 845 şi este susţinută cu ajutorul unui acumulator de 4150 mAh. Pachetul va include un adaptor AC compatibil cu tehnologia Qualcomm Quick Charge, capabil să furnizeze o putere de până la 18W prin cablul USB-C.

Cât despre sistemul penta-camera prezent la parea din spate, configuraţia sa nu este cunoscută cu certitudine, însă putem aştepta ca reţeta să inclusă senzori wide-angle, telephoto (zoom optic), senzor de profunzime, senzor monocrom pentru captarea detaliilor în condiţii de lumină slabă şi senzor RGB pentru adăugarea de culoare.

Inclus în programul Android One, Nokia 9 PureView va fi livrat cu o versiune nemodificată de Android şi va beneficia timp de doi ani de actualizări garantate ale versiuni de firmware, respectiv patch-uri de securitate până 3 ani.

Pentru informaţii complete despre Nokia 9 PureView nu rămâne decât să aşteptăm evenimentul de lansare pregătit pentru finalul acestei săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult