Nokia pregăteşte primul telefon Windows Phone cu Dual SIM

Nokia pregăteşte primul telefon Windows Phone cu Dual SIM

Nokia oferă un număr destul de mare de telefoane mobile simple sau featurephone Dual SIM, această gamă de produse, care vizează în principal pieţele cu putere redusă de cumpărare, ajutând-o sa treacă prin dureroasa tranziţie de la Symbian la Windows Phone. Din cauza limitărilor software, compania nu a putut lansa şi un terminal Lumia Dual SIM, însă acest lucru se va schimba începând cu 2014.

Deja ştim că Nokia pregăteşte două noi telefoane mobile Windows Phone, acestea urmând să fie primele modele care vor folosi viitoarea actualizare 8.1 a platformei Microsoft. Cunoscute sub numele de cod Goldfinger şi Moneypenny, telefoanele vor fi probabil prezentate la Mobile World Congress 2014. Dacă primul model va fi un produs din gama superioară care va include si un control tridimensional prin gesturi, despre al doilea model nu se ştiu practic nimic dincolo de faptul ca va face parte dintr-o gamă inferioară modelului Goldfinger.

Conform evleaks, Moneypenny va marca însă o evoluţie importantă pentru platforma Windows Phone, acesta urmând să fie disponibil şi într-o versiune Dual SIM. Platforma Microsoft duce lipsa suportului pentru două cartele SIM, însă se pare că actualizarea 8.1 va schimba acest lucru.

După cum au dovedit vânzările modelului Lumia 520, utilizatorii sunt atraşi de un smartphone ieftin şi bine construit chiar dacă sistemul de operare nu este tot atât de bogat în aplicaţii precum rivalii Android sau iOS. Implementarea suportului Dual SIM le-ar permite celor de la Nokia să-şi extindă oferta de terminale Lumia şi în zonele în curs de dezvoltare, unde modelele Dual SIM sunt foarte populare dar unde compania nu poate oferi acum decât cel mult mai modestele modele featurephone din familia Asha.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News