Noul flagship Honor V9 de la Huawei are o dată de lansare

10.02.2017
Noul flagship Honor V9 de la Huawei are o dată de lansare

Următorul smartphone de top din gama Honor a fost confirmat. Huawei a dezvăluit că acesta poartă numele V9 şi va fi prezentat oficial pe 21 februarie, la mai puţin de o săptămână distanţă de începutul târgului european Mobile World Congress 2017 din Barcelona. Deşi nu au fost oferite detalii concrete despre acesta pe căi oficiale, telefonul a trecut deja prin mâinile comisiei TENAA din China, fiind astfel dezvăluite astfel hardware-ul şi câteva fotografii.

Honor V9 va fi un phablet high-end, similar cu modelul Huawei Mate 9, lansat în toamna anului trecut. Acesta va beneficia de acelaşo chipset proprietar HiSilicon Kirin 960, un display QHD de 5,7” şi va fi livrat în două configuraţii. Una va include 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, în timp ce a doua va fi echipată cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Desigur, cei care au nevoie de mai mult spaţiu, vor putea apela la cartele microSD.

Pe partea din spate, Honor V9 va găzdui doi senzori foto, unul de 12 megapixeli şi unul de 2 megapixeli, care vor fi folosiţi în tandem pentru realizarea de fotografii mai clare pe timp de noapte, sau pentru adăugarea unui efect bokeh după realizarea imaginii. Pe partea din faţă va fi integrat un senzor foto de 8 megapixeli, deja standard pentru dispozitivele Huawei. Întrucât vorbim despre un smartphone de dimensiuni mari, acumulatorul va fi pe măsură, informaţiile dezvăluite de TENAA sugerând o capacitate de 3.900 mAh.

Este posibil să nu vedem acest smartphone la MWC 2017, fiind probabil un dispozitiv dedicat pieţei din China, urmând ca abia peste câteva luni să ajungă şi pe alte pieţe. Preţul estimat pentru acest dispozitiv este de 2.699 yuan, echivalent cu 400 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult