Nubia Red Magic 3: primul telefon de gaming care include un cooler intern şi promite înregistrări video 8K

29.04.2019
Nubia Red Magic 3: primul telefon de gaming care include un cooler intern şi promite înregistrări video 8K

Brandul Nubia a pornit ca o divizie nouă din cadrul ZTE, însă de câţiva ani acţionează independent de compania-mamă, producând o serie de smartphone-uri din ce în ce mai interesante. Seria de gaming Red Magic a primit puţină atenţie în ultimul an, fiind lansată ca un răspuns la modelele Razer Phone şi ROG Phone ale concurenţei, însă noul model Red Magic 3 pare să meargă puţin mai departe decât acestea, oferind noi funcţii pe care nu le-am mai văzut până în prezent pe un smartphone.

Nubia Red Magic 3 – Sistem de răcire activ pentru hardware de top

Asemeni tuturor telefoanelor de top din ultima perioadă, Red Magic 3 de la Nubia beneficiază de un chipset Snapdragon 855, cel mai puternic de la Qualcomm. Acesta este disponibil în trei configuraţii: cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare, 8 GB RAM ş 128 GB stocare sau 12 GB RAM şi 256 GB stocare. Oricare dintre acestea va fi mai mult decât de ajuns pentru a rula chiar şi cele mai pretenţioase jocuri pentru Android de pe piaţă.

Dar Nubia nu s-a oprit aici. Avem de a face cu un ecran de 6,65” Full HD+ bazat pe un panou AMOLED, capabil să afişeze imagini la 90 Hz, ceva ce până în prezent doar ROG Phone de la ASUS oferea. Apoi, avem de a face cu un sistem de răcire activ, o adevărată premieră pentru piaţa de smartphone-uri. Nubia a integrat un ventilator şi un sistem de răcire bazazat pe ţevi subţiri din cupru, care promit o eficienţă cu 500% mai bună decât sistemele de răcire pasive cu cameră de vapori din trecut. Astfel, telefonul va putea menţine frecvenţe în boost pentru mai multă vreme, iar telefonul nu se va simţi cald în mână nici după sesiuni lungi de utilizare.

Având în vedere prezenţa unui cooler, este destul de clar că telefonul nu poate fi 100% rezistent la apă, fiind necesare fante de aerisire pentru degajarea aerului cald. Totuşi, Nubia spune că Red Magic 3 este rezistent la stropi de apă şi la praf, primind certificare IP55.

Sistemul audio stereo beneficiază de compatibilitate cu tehnologiile DTS:X şi 3D sound, cât şi de senzori de presiune pe laterale pentru a simula butoane fizice. Spre diferenţă de alte dispozitive, acesta nu vine cu un controller fizic cu butoane sau stick-uri analogice. Acesta integrează însă un acumulator de 5.000 mAh, care ar trebui să ofere minimum o zi de utilizare la o încărcare completă.

La capitolul camere foto avem de a face cu doar doi senzori. Unul prinicpal pe partea din spate: Sony IMX586 de 48 megapixeli, acelaşi pe care l-am întâlnit şi pe Honor View 20, şi unul de 16 megapixeli pe partea din faţă.

Nubia Red Magic 3 – lista de specificaţii hardware

  • Sistem de operare: Android 9 Pie (+ RedMagicGameSpace 2.0)
  • Display: 6.65-inch, Full HD+
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 855, 7nm, 64-bit, octa-core (1 x 2.84GHz + 3 x 2.41GHz + 4 x 1.78GHz)
  • Memorie RAM: 6/8/12GB LPDDR4
  • Stocare: 64/128/256 
  • Camera frontală: 16MP
  • Camera frontală internă: 48 MP, Sony IMX 586
  • Securitate:  Senzor de amprenă capacitiv pe spate
  • Conectivitate: Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, GPS, LTE 4G+
  • Sunet: Difuzoare stereo, jack 3,5 mm
  • Acumulator: 5.000 mAh
  • Culori: Negru, Roşu

Nubia Red Magic 3 – design

Din punct de vedere al design-ului, Red Magic 3 nu este cu mult diferit faţă de generaţiile anterioare ale telefonului. Acesta vine în variante de culoare negru şi roşu, include LED-uri RGB pe partea din spate şi pare să fie construit din metal, faţă de panourile din sticlă folosite în ultimii ani de producătorii de smartphone-uri high-end.

Telefonul include un jack de 3,5 mm pentru conectarea de căşti şi beneficiază de un „gaming dock” care permite conectarea unui cablu de reţea Ethernet. Acest dock ar trebui să ofere şi posibilitatea de a înregistra materiale video la rezoluţie 8K, ceva ce nu am mai întâlnit pe niciun alt dispozitiv mobil de pe piaţă. De asemenea, este promisă înregistrarea la 1920 de cadre pe secundă în slow motion.

Galerie foto

Nubia Red Magic 3 – software

Pe partea de software, Nubia oferă o versiune personalizată de Android 9.0 Pie, însă care păstrează cele mai multe elemente de interfaţă de la Google. Diferenţele apar atunci când vine vorba despre rularea de jocuri video, compania integrând o interfaţă dedicată pentru acestea numită RedMagicGameSpace 2.0. De aici pot fi lansate jocurile mai rapid, pot fi optimizate setări pentru fiecare în parte şi poate fi setată viteza ventilatorului intern (maximum 14.000 rpm), fiind disponibile inclusiv informaţii despre temperatura la care procesorul rulează.

Tot de aici pot fi înregistrate clipuri video din jocuri şi poate fi realizat un flux live pe platformele dedicate. Interfaţa GameSpace vine şi cu posibilitatea de a opri notificările atunci când telefonul rulează jocuri.

Nubia Red Magic 3 – preţ şi data de lansare

Anunţul lui Red Magic 3 a avut loc în China, iar momentan acesta va putea fi cumpărat din magazinele din această regiune la preţuri surprinzător de mici, având în vedere tehnologia integrată. Vorbim despre un preţ de bază echivalent cu 430 de dolari americani pentru varianta de bază (6 +64 GB) şi de 640 de dolari pentru modelul de top (12 + 256 GB). Având în vedere că nu există un slot microSD, probabil că versiunile superioare sunt mai avantajoase pe termen lung.

În Europa şi SUA, telefonul va fi lansat cândva în viitor, însă cu siguranţă şi preţurile vor fi puţin mai mari, fiind adăugate taxe şi costuri de transport la preţul din China. Totuşi, chiar şi cu un preţ puţin mai mare, Red Magic 3 de la Nubia ar putea fi în continuare unul dintre cele mai ieftine telefoane de gaming puternice.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult